Početna Prijedorski region DUBICA: ŠTETU NA OBJEKTIMA PRIJAVILO OKO 500 GRAĐANA

DUBICA: ŠTETU NA OBJEKTIMA PRIJAVILO OKO 500 GRAĐANA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Kozarskoj Dubici materijalnu štetu na objektima, uzrokovanu nedavnim zemljotresom, prijavilo je oko 500 građana, potvrdio je načelnik te opštine Radenko Reljić.

Građevinske komisije za procjenu štete su i danas na terenu, a najugroženija domaćinstva obilaze i organizuju pomoć načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i načelnik opštinskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Darijan Babić.

“Razmjere štete još nisu poznate. Građani svakodnevno prijavljuju štetu od zemljotresa na svojim objektima”, rekao je Reljić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je istakao da su za pomoć i obnovu prioritet porodice koje su ostale bez krova nad glavom.

“Takvih porodica i objekata, koji nikako nisu sigurni za boravak imamo za sada tri, a jedan od njih je kuća porodiće Ćorić u Pobrđanima, koju smo danas prvo obišli”, naveo je Reljić.

On je još jednom zamolio Dubičane da budu solidarni i strpljivi, da prijavljuju realnu štetu i da shvate da se prvo moraju stambeno obezbijediti porodice čiji objekti nisu useljivi i za koje se mora hitno izgraditi ili obezbijediti novi smještaj.

“Osim ta tri privatna objekata koji su za rušenje, još je deset evidentiranih za hitnu sanaciju i na tome intenzivno radimo, da bi se te porodice vratile u svoje kuće”, rekao je Reljić novinarima.

On je dodao da je od javnih objekata za hitnu sanaciju predviđena zgrada u kojoj su Centar za informisanje i kulturu i Narodna biblioteka.

“Razumijem sugrađane koji prijavljuju štetu na svojim objektima, bez obzira koliko ona minimalna bila, ali ih i molim da imaju razumijevanja jer za sve njihove potrebe nemamo ni dovoljno ljudstva, ni novca”, istakao Reljić.

Zemljotres jačine 6,3 stepena Rihterove skale pogodio je 29. decembra Hrvatsku, sa epicentrom u Petrinji, a osjetio se i u regionu.

SRNA

ASHA prodaja vozila