Policijski službenici Policijske stanice Bosanska Dubica/Kozarska Dubica dana 02.07.2024. godine postupajući po planu akcije ”Plantaža 2024” lišili su slobode lica D.L. i S.B. iz Kozarske Dubice i pretresom pronašli zasad indijske konolje i zelenu biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Pretresom stambenog objekta koji koristi D.L. pronađena je pvc posuda sa četiri zamotuljka zelene biljne materije koja svojim izledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne bruto mase oko 92 grama, dok je pretresom stambenog objekta koji koristi S.B. pronađen i oduzet veći broj pvc vrećica i staklenih tegli u kojima se nalazila zelena biljna materija koja svojim izledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne bruto mase oko 7.490 grama, 45 stabljika indijske konoplje u saksijama, mrvilica, digitalna vaga, puška M48 i 19 komada metaka.

Takođe istog dana u okviru akcije „Plantaža 2024“ od dva lica iz Kozarske Dubice oduzeta je zelena biljna materija koja svojim izledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne bruto mase 17,9 grama.

U toku je rad na kompletiranju predmeta nakon čega će se Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv D.L. i S.B. dostaviti izvještaj za počinjeno krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“, dok se osumnjičenom S.B. na teret stavlja i krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.