Početna Biznis Drvene naočale Dawood tražene širom svijeta (VIDEO)

Drvene naočale Dawood tražene širom svijeta (VIDEO)

Drvene naočale Dawood, koje proizvodi Sarajlija Damir Bajraktarević, našle su svoje mjesto u kolekcijama od Londona do Sidneja.

– Ljudi naručuju iz cijelog svijeta – kazao je Bajraktarević, te najavio da će se ovaj brend širiti.

Rekao je da ima ozbiljne planove za budućnost, prije svega da planira uposliti još ljudi.

– Posao funkcioniše odlično, ali za novi nivo postoji potreba za novim ljudima. U skorije vrijeme će se brend Dawood širiti, kazao je Bajraktarević za Al Jazeeru Balkans.

Proizvodnja drvenih naočala je trend u svijetu već nekoliko godina, ali ovo što on radi je nešto sasvim novo. Počeo je, naime, kombinirati drvo s drugim materijalima koji se inače koriste u proizvodnji naočala, acetati i poliuretanske plastike, i to je nešto što ga na tržištu izdvaja. U skorije vrijeme će početi da eksperimentiše s novim materijalima.

Inače, ideja za proizvodnju drvenih naočala je nastala iz muzike.

– Bavim se muzikom 20 godina a zadnjih 10 godina pratim proizvodnju muzičkih instrumenata i odlučio sam sebi napraviti gitaru, a nakon toga drugu pa treću… Tada sam se zaljubio u drvo i odlučio da ću se baviti drvetom iako to nije moja struka. Tražio sam proizvod koji mogu kvalitetno napraviti i koji će se moći poslati u Australiju ili Ameriku a da poštarina ne bude velika za onoga koji kupuje, kaže on o svojim poslovnim počecima.

Najteži period je bio razvoj proizvoda. Više od 100 okvirova je bacio prije nego što je napravio prve naočale koje su spremne da izađu na tržište.

Pogledajte video prilog Al Jazeere Balkans:

BiznisInfo

Dental Studio Prijedor