Početna Prijedorski region Družilo se oko 600 prijedorskih penzionera

Družilo se oko 600 prijedorskih penzionera

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Kozari se jučer, u organizaciji Udruženja penzionera grada Prijedora, družilo oko 600 prijedorskih penzionera.

Položeni su vijenci u memorijalnoj zoni Spomen-kompleksa na Kozari, a penzionerima se u druženju pridružila i gradska administracija na čelu sa gradonačelnikom Milenkom Đakovićem. Kaže da su druženje i odmor zaslužili iz više razloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Penzioneri su građani Prijedora koji su vrijedno radili i izgradili svoj grad do nivoa gdje mi sad nastavljamo dalje. Iz te zahvalnosti Gradska uprava podržava penzionere, čak i iz budžeta. Određena sredstva se daju za potrebe penzionera koje oni u skladu s tim i raspoređuju. Povremeno se dodatno organizuju i ovakva druženja, prije svega tamo gdje su dobro organizovani – rekao je Đaković . U Udruženju penzionera ne kriju da je ta podrška koju su dobili od Grada vrlo značajna.

U deset proteklih godina bilo je to čak 2,5 miliona maraka. Slobodan Brdar, predsjednik Udruženja penzionera grada Prijedora, ističe da je najveći dio tih sredstava utrošen na jednokratne novčane pomoći najsiromašnijim penzionerima, ali i za banjsko liječenje. Zato na ovaj način žele da se zahvale Gradskoj upravi. Druženju penzionera, koje nije prošlo bez pjesme, prisustvovao je i bivši gradonačelnik Prijedora Marko Pavić te prijatelji Udruženja penzionera koji se trude da najstarijim Prijedorčanima i na ovaj način uljepšaju život.

Po riječima Rade Rakulja, predsjednika Udruženja penzionera RS, koji je prisustvovao ovom velikom skupu, u Republici Srpskoj trenutno ima oko 260.000 penzionera.

cera - Družilo se oko 600 prijedorskih penzionera