Početna BiH DROGA VRIJEDNA MILION MARAKA Policija zaplijenila 132 kg marihuane, uhapšeno pet osoba...

DROGA VRIJEDNA MILION MARAKA Policija zaplijenila 132 kg marihuane, uhapšeno pet osoba iz Foče (FOTO,VIDEO)

Policija Republike Srpske jutros je u Krupcu u opštini Istočna Ilidža pronašla i privremeno oduzela 132 kilograma marihuane, procijenjene ulične vrijednosti milion KM, i uhapsila pet osoba, rekao je večeras načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac.

Šehovac je na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu naveo da je zaplijenjena droga vrijedna više od 500.000 KM, a da je ulična vrijedost procijenjena na milion KM.

On je rekao da su akciju izveli policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, droga je pronađena kada su policijski službenici zaustavili i kontrolisali teretno vozilo marke “mercedes” u kojem se nalazilo pet osoba inicijala iz Foče čiji su inicijali G.G, N.V, D.K, B.K. i N.P.

– Prilikom pretresa pronađeno je i privremeno oduzeto 130 PVC paketa ukupne mase oko 132 kilograma – precizirao je Šehovac.

Navedene osobe će, kako je dodao, nakon kriminalističke obrade biti predate u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

On je rekao da se radi rasvjetljavanja i dokumentovanja ovog događaja preduzimaju druge mjere u Foči i Trebinju.

– Policijska uprava Istočno Sarajevo i MUP Republike Srpske nastavljaju dalji rad na sprečavanju i rasvjetljavanju ovih i drugih krivičnih djela s ciljem stvaranja bezbjednog okruženja – poručio je Šehovac.

On je dodao da je današnja pljenidba marihuane druga velika u posljednje tri godine i podsjetio da je 2018. godine u Istočnoj Ilidži zaplijenjeno 900 kilograma ove droge.

Kada je riječ o drugim krivičnim djelima, on je naveo da Policijska uprava Istočno Sarajevo u ovoj godini bilježi njihovo smanjenje, ali je ukazao da su ukradena tri vozila i da se za jednim od njih još traga.

srpskainfo.com

ASHA prodaja vozila