Početna Humanost Draško, aferim: Daje zastupnički paušal za Merhamet, Caritas i Crveni krst

Draško, aferim: Daje zastupnički paušal za Merhamet, Caritas i Crveni krst

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastupnik u Skupštini Republike Srpske i predsjednik Gradskog odbora PDP-a Banja Luka Draško Stanivuković jučer je, zajedno s poslanikom iz prethodnog saziva entitetskog parlamenta Adamom Šukalom, donirao hranu javnoj kuhinji “Mozaik prijateljstva”.

“Donirali smo hranu za 600 obroka i takvu praksu ćemo nastaviti. Funkcionisanje javnih kuhinja treba riješiti sistemski, kroz zakonske regulative, ali i stabilnim finansiranjem iz budžetskih sredstava. Dio poslaničke naknade ću uvijek rado usmjeriti ‘Mozaiku’, ali i drugim ljudima kojima je to potrebno u našoj zemlji – rekao je Stanivuković.

Šukalo i Stanivuković danas su i pripremali obroke, a s korisnicima javne kuhinje će i ručati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je izabran u Narodnu skupštinu RS-a, kao poslanik sa najviše osvojenih glasova, najavio je da će se odreći poslaničke nakanade u korist sugrađana sa socijalnim potrebama, dok se Šukalo odrekao povlastice “bijeli hljeb”.

Nakon javne kuhinje “Mozaik prijateljstva”, Draško Stanivuković će, kako je danas saopćeno, svoj poslanički paušal uputiti “Caritasu“, “Merhametu“ i Crvenom krstu.

“Pravilnom raspodjelom javnih sredstava ne samo da bi se javne kuhinje finansirale iz budžeta, nego čak ne bi ni postojale, budući da bi svi građani imali mogućnost za dostojan život. Ukidanjem povlastice ‘bijeli hljeb’ i mnogih drugih, moguće je pronaći enormna sredstva za takve namjene”, smatra Stanivuković.

(radiosarajevo.ba)

ASHA prodaja vozila