Početna Crna hronika Drama u Krajini: Pucao karabinok iz vozila, ranjena dvojica momaka

Drama u Krajini: Pucao karabinok iz vozila, ranjena dvojica momaka

U pucnjavi  koja se sinoć oko 23 sata dogodila u zaseoku Dabinovac kod Cazina, ranjeni su Ž . R. (23) iz Cazina i R. R. (17), rođen u Bihaću, a koji je zadobio teške tjelesne povrede. Obojica su prevezena u  KB “Dr. Irfan Ljubijankić”. Brzom reakcijom pripadnika MUP-a Unsko- sanskog kantona, uhapšen je M. M. (24) za kojeg se sumnja da je pucao.

Dva lica imala prostrelne rane

Portparol MUP-a USK Adnana Beganović je za portal “Avaza” potvrdio je da je Policijska uprava Cazin sinoć u 23 sata obaviještena da je došlo do upotrebe vatrenog oružja u zaseoku Dabinovac.

– Tom prilikom došlo je došlo do ranjavanja dva lica. Izlaskom na licu mjesta pronađena su dva lica koja su imala prostrelne rane. Ukazana im je neophodna medicinska pomoć u Domu zdravlja Cazin, a zbog težine ozljeda dovezeni su u Kantonalnu bolnicu “Dr. Irfan Ljubijankić” gdje su hospitalizirani. Kod jednog lica su utvrđene teške tjelesne povrede, kod drugog lakše – kazao je za portal “Avaza” Beganović.

 

  • Danas nastavljen uviđaj

    Danas nastavljen uviđaj

    Foto: Cazinnet

On je dodao je o događaju upozanto Kantonalno tužilaštvo koje se očitovalo da u pomenutom događaju ima obilježja krivičnog djela ubistva u pokušaju.

 

Odbačeno je oružje kojim su izvršili ispaljenje

– Patrola policije je imala saznanja o vozilu koje se kretalo tom dionicom kao i o mogućim izvršiocima i alarmirali su sve patrole na terenu. Policijska stanica Bihać, u rejonu Brekovice, zaustavili su vozilo Golf u kome su bila četiri lica, te operativnim radom i izjavama utvrđeno je da su oni vinovnici ovog događaja. Odbačeno je oružje kojim su izvršili ispaljenje te su pokazali lokaciju gdje se isto nalazi. Zbog toga što se radilo u noćnim uvjetima, uviđaj je nastavljen u jutranjim satima tako da i sad traje. Istražitelji sektora kriminalističke policije zajedno s dežurnim tužiocem vrše uviđajne radnje – kaže Beganović.

Kako saznajemo pucano je iz karabina, a motiv za ovaj napad bit će poznat nakon uzimanja izjava od svih učesnika.

Avaz