Početna Region Drama na Kosovu: Uhapšeno 13 osoba, vojska Srbije u pripravnosti

Drama na Kosovu: Uhapšeno 13 osoba, vojska Srbije u pripravnosti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripadnici Specijalne jedinice kosovske policije (ROSU) probili su tri barikade u Zubinom Potoku koje su postavili Srbi, prenosi RTS. Kako navode, u toku je postavljanje četvrte barikade, a začuli su se i pucnji.

Sirene u Kosovskoj Mitrovici se i dalje čuju, građani, među kojima vlada veliko uznemirenje, pozivaju se da izađu na ulice, javlja RTS.

Podsjetimo, Specijalna kosovska jedinica izvela je rano jutros u Kosovskoj Mitrovici akciju hapšenja, prenose mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Akcija je počela u dijelu Kosovske Mitrovice koji se zove Bošnjačka Mahala, a  provedena je i u Rudarima i kod Zvečana.

Prema dosadašnjim informacijama, uhapšeno 13 osoba, pod sumnjom da su umiješana u organizirani kriminal, javlja RTS.

Odmah su aktivirane sirene za uzbunu u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, a građani se spontano okupljaju, prenosi B92.

Kako mediji prenose, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je stavljanje svih jedinica Vojske Srbije u stanje pune borbene pripravnosti. Specijalne i posebne jedinice MUP-a u punoj su pripravnosti.

Oglasila se i kosovska policija i saopćila da je u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice izvršena policijska akcija u kojoj je uhapšeno nekoliko policijskih zvaničnika i građana, osumnjičenih za učešće u organiziranom kriminalu, krijumčarenje robe i zloupotrebu službenog položaja.

– Ovoj operaciji prethodila je višemjesečna istraga PIK-a i kosovske policije, predvođene Specijalnim tužilaštvom Kosova, koja je rezultirala sumnjom o uključenost nekih policijskih zvaničnika i nekih građana u učešće i organiziranje kriminalne grupe, u vezi s drugim krivičnim djelima – krijumčarenje robe i zloupotreba službenog položaja, davanje mita – navodi se u saopćenju KPS-a.

ASHA prodaja vozila