Početna Politika Dragutin Rodić budući gradonačelnik Prijedora, DNS-u najviše mandata

Dragutin Rodić budući gradonačelnik Prijedora, DNS-u najviše mandata

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraživanje koje je obavila Fokus-Global agencija iz Srbije u periodu do 01.08.- do 20.08.2020.godine u Prijedoru, na 2853 ispitanika, a koja se nalazi u posjedu našeg portala, pokazaju da Dragutin Rodić ima daleko najveću popularnost u odnosu na druge kandidate.

Кandidat DNS Dragutin Rodić dobio je podršku 42,4 % anketiranih, kandidatkinja Srpske demokratske stranke Maja Dragojević Stojić dobila je podršku 27,1 % dok je kandidat SNSD-a, Dalibor Pavlović dobio podršku svega 16,0 % podrške. Zanimljivo je da je 11,8 % anketiranih daju šansu nekom četvrtom kandidatu za kojeg se očekuje da dolazi iz PDPD-a. 2,7% ispitanih smatra da 15.novembra neće dati nikome svoj glas od navedenih kandidata.

Zanimljivija borba svakako se očekuje za odborničke mandate i većinu u Skupštini grada Prijedor. Prema istoj anketi najveću podršku ispitanika dobila je lista DNS-a i to 33,9 %, lista SDS 23,4 %, a zatim lista SNSD-a 23,3 %, PDP je dobio podršku od 3,3 % , a SDA je dobila 12, 0 % podrške ispitanih, Ujedinjena Srpska 3,2 %.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispod cenzusa nalaze se lista Pokret za Prijedor sa 0,9 % podrške, zatim SP 0,8%, SPS 0,3 % i Demos 0,1%.
Zanimljiva borba se očekuje za manjinski mandat, odnosno mandat koji daju registrovane nacionalne manjine. Prema istoj anketi za ovaj mandat boriće se predstavnici crnogorske nacionalne manjine Nemanja Janjetović i Andrija Vukotić.

Prijedor24.com

ASHA prodaja vozila