Početna Prijedorski region Dragojević-Stojić: Struka u Srpskoj juče oborila glavu

Dragojević-Stojić: Struka u Srpskoj juče oborila glavu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ad hoc mjere borbe protiv korone koje je juče donio Republički štab pokazuju da se u ovoj instituciji struka pita sve manje, politika sve više a da na organizaciju provođenja mjera niko više i ne misli – istakla je član Predsjedništva SDS Maja Dragojević-Stojić.

“Alen Šeranić je ministar zdravlja i socijalne zaštite, epidemiolog po struci i čovjek čije bi riječi o ovoj temi trebali uvažiti i uzdati se u njih. Odluku o suspenziji rada škola na 7 dana ipak je donio član Predsjedništva BiH, koji očigledno ponajbolje poznaje svaku oblast, pa i ovu. Juče je struka ponovo oborila glavu“ – rekls je Dragojević-Stojić.

Članica Predsjedništva SDS je istakla da je donositi ovako važne odluke u nedjelju uveče  koje treba da važe o ponedjeljka ujutro, odluke od kojih zavisi čitav obrazovni sistem, je krajnje neozbiljno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Da li je iko u Republičkom štabu za vanredne situacije razmislio da li nastavnici, učenici i roditelji mogu za samo nekoliko sati izorganizovati sve obaveze i preći na online sistem nastave? Ni u slučaju ljekara ali i u slučaju uvođenje online nastave struku niko nije pitao“,  naglasila je Maja Dragojević-Stojić.

Ona kaže da su trpeći diktat jednog čovjeka koji još samo nije počeo da izvještava o vremenskoj prognozi, ministar Šeranić i ministrica Trivić su pod noge bacili resore koje vode, i zako ponizili zdravstvene i prosvjetne radnike.

„Kad sam čula za nove mjere o zatvaranju škola nisam mogla da se ne sjetim izjave ministra Šeranića iz početka septembra. Struka tada reče da neće biti zatvaranja škola ni u slučaju najgoreg scenarija. Škole su danas zatvorene, a stav struke pogažen. Nije problem u njima. Problem je u sistemu u kojem se jedan čovjek pita sve i koji je odavno zreo za promjenu“, zaključila je Maja Dragojević-Stojić.

(BN)

ASHA prodaja vozila