Početna Prijedorski region Dragojević-Stojić: Produženje radnog vremena nedjeljom je nedopustivo

Dragojević-Stojić: Produženje radnog vremena nedjeljom je nedopustivo

Namjera lokalne vlasti u Prijedoru da radno vrijeme trgovačkih centara produži nedjeljom do 22 časa je nehumana i zaslužuje svaku osudu, kaže, Maja Dragojević-Stojić, povjerenik Gradskog odbora SDS u Prijedoru.

Ona poručuje da modernom robovlasništvu u 21. vijeku nema mjesta.

„Dok se širom regiona i svijeta priča o skraćivanju radne sedmice na četiri dana, kako bi se poboljšali uslovi rada i produktivnost radnika, aktuelna lokalna vlast u Prijedoru misli drugačije i planira odluke o produženju radnog vremena“, kaže Dragojević-Stojić i podsjeća da je prije godinu i po grad Prijedor skratio radno vrijeme tržnih centara nedeljom do 13 časova.

Ukoliko do nje dođe ovakva odluka, kaže Dragojević-Stojić, ne samo da od radnika pravi robove, veći direktno udara i na temelj ovog društva, porodicu.

„Nedjelja je dan za porodicu, dan za naše najmilije. Кad roditelji da provedu vrijeme sa svojom djecom ako će i taj dan provesti na poslu za koji su uglavnom mizerno plaćeni“, pita Dragojević-Stojić.

Ona navodi da su analize pokazale da ovakve odluke nemaju nikakvu ekonomsku osnovu, jer se sav promet ostvaren nedjeljom, ukoliko je taj dan neradan, prenese na neki drugi radni dan u sedmici.

„Ovakvim neljudskim odlukama samo će se nastaviti trend odlaska radne snage iz našeg grada i iz naše zemlje. Svako od nas mora imati vremena za sebe i svoju porodicu, kako bi živjeli život dostojan čovjeka“, poručila je Dragojević-Stojić.