Početna BiH Dragojević Stojić odgovorila Đajiću: Mnogi zdravstveni radnici su otišli, a za to...

Dragojević Stojić odgovorila Đajiću: Mnogi zdravstveni radnici su otišli, a za to je kriva upravo vaša politika

Gostovanje Vlade Đajića, predsjdenika banjalučkog SNSD-a u emisiji Telering izazvalo je brojne reakcije i komentare na društvenim mrežama. Đajić je tom prilikom izjavio da u slučaju poraza SNSD-a na izborima planira otići u Sloveniju i da građani ne zaslužuju njegove ljekarske usluge.

Na to je reagovala Maja Dragojević Stojić, doktorica iz Prijedora i član Predsjedništva SDS. Komentar Dragojević Stojić i objavu na njenoj Facebook stranici prenosimo u cjelosti.

“Poštovani doktore Đajiću, ja Vas neću kritikovati, niti ismijavati zbog Vaših lapsusa, zbog Vašeg ponašanja dok se veselite ispod šatora, niti bilo šta slično. O tome neka svako ima svoj sud u skladu sa svojim ukusom. Nisam pobornik blaćenja po svaku cijenu i zbog svake pogrešno izgovorene riječi.
Međutim, slušajući Vaše izlaganje nešto drugo, mnogo ozbiljnije, mi je zaparalo uši. Кažete da biste se u slučaju pobjede druge političke opcije zapitali da li građani zaslužuju vaše ljekarske usluge i da biste otišli u Sloveniju. Prije svega, možda Vi to niste primjetili, ali moram Vam reći da svakog dana brojni zdravstveni radnici širom Republike Srpske napuštaju svoje domove i odlaze tamo vani. Odlaze zbog loših uslova rada i malih plata, a za to je upravo kriva vaša politika. Mnogi od njih bi se vratili, ali čekaju upravo tu promjenu o kojoj pričate. Morate biti svjesni da na drugoj strani, strani vaših političkih protivnika, postoje ljudi kojima narod vjeruje i koji bi svoj posao radili časno i u interesu svog naroda. Niko se ne treba i nema pravo ponašati po principu “Poslije mene potop”.
Šta god da se u oktobru desi i ko god bude na vlasti i Vas i mene Hipokratova zakletva obavezuje da svoj narod liječimo bez obriza koga on izabrao. To je pravi patriotizam i ljubav prema svojoj zemlji. Ono što je obaveza svih nas jeste da sutra, kada dođe do promjena, stvorimo takav ambijent da se više niko ne zapita ko ovdje živi, kakav je to narod i da više niko, pa ni Vi, ne planira otići u Sloveniju.” – poručila je ona.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=475357601262617&set=a.276493567815689