Početna Politika Dragojević-Stojić: Ničije lično mišljenje ne smije biti iznad slova zakona

Dragojević-Stojić: Ničije lično mišljenje ne smije biti iznad slova zakona

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predizborna priča o tome kako će Prijedor biti grad sposobnih, a ne podobnih polako pada u vodu. Zajedno sa tom pričom pada i ugled javnih ustanova našeg grada, jer ih dobrim dijelom vode ljudi koji nisu stručni za to i koji ne bi prošli na konkursu.

Rekla je ovo danas članica Predsjedništva SDS, Maja Dragojević-Stojić, dodajući da izjava gradonačelnika Dalibora Pavlovića da je razlog ponovnog imenovanja načelnika i direktora u javnim ustanovama njegovo “lično mišljenje”, te da će konkurs raspisati kada “on to odluči”, jako loša poruka za sve građane.

– Ničije lično mišljenje ne smije biti iznad slova zakona – poručila je Dragojević-Stojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona je istakla da nikakvi koalicioni dogovori i podjela plijena ne smije biti iznad stručnosti ukoliko se želi bolji Prijedor i i bolja Republika Srpska.

– Krajnje je vrijeme da vlast shvati da grad nije njiihova privatna svojina, već pripada svim građanima koji od nje očekuju da na rukovodećim pozicijama budu oni koji su to zaslužili svojim radom i znanjem. U tome svemu nažalost, najviše ispaštaju Prijedorčani koji već odavno gube povjerenje u bolji život u svom gradu, te sreću traže negdje gdje znanje i sposobnost znaju da se cijene – poručila je članica Predsjedništva SDS.

srpskainfo.com