Srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku juče je uručena Povelja počasnog građanina Prijedora. Tim povodom oglasila se Predsjednica prijedorskog SDS i član Predsjedništva te stranke Maja Dragojević Stojić.

Objavu prenosimo u cjelosti: “Naš grad juče je postao “bogatiji” za još jednog počasnog građanina. Dodjela povelje počasnog građanina Prijedora Miloradu Dodiku rezultat je stranačkog dodvoravanja od kojeg Prijedor nije imao ništa i ništa neće imati. Čime je to Milorad zadužio Prijedorčane da mu oni nešto vraćaju? Od lokalnih izbora 2020. godine prošlo je godinu i po dana, a od silnih obećanja koja smo tad slušali nije bilo ništa!

Na rekonstrukciju prijedorske opšte bolnice još uvijek čekamo. Šta je sa obećanih 15 miliona КM za odbranu od poplava? Gdje je završila najava o rekonstrukciji željezničke pruge Prijedor – Ljubija, koja je preduslov za eksploataciju rude? Prijedor od toga nije imao ništa ni sa prošlom, ali ni sa ovom vlasti. Jel u povratku Milorad svratio u “opštinu Omarska”?

Ima li obraza te ljude, poslije lažnih obećanja, pogledati u oči? Zna li Milorad da dobar dio prigradskih naselja u 21. vijeku muku muči sa kanalizacijom, strujom, vodom i makadamskim putevimma? Gdje su investicije, radna mjesta, vrtići…? Dok obećanja idu u nedogled, grad jeste postao “bogatiji” za počasnog građanina, ali građani sve siromašniji zbog silnih poskupljenja iz dana u dan.

Sve dok mu mi dozvoljavamo da on “brani” Republiku, istovremeno branimo sebi da živimo život kakav zaslužujemo.” – napisala je na svojoj Facebook stranici Dragojević Stojić.