Početna Prijedorski region Dragojević objasnio zašto je napustio SNSD

Dragojević objasnio zašto je napustio SNSD

Potpredsjednik Skupštine grada Prijedora Goran Dragojević od danas nije član stranke SNSD za koju tvrdi da je radila u interesu pojedinaca, a na svoju štetu.

Obrazloženje ove odluke on je danas uputio Gradskoj organizaciji SNSD Prijedor. U njoj je naveo da je odluku o napuštanju SNSD za njega teška i emotivna, te da ju je donio nakon dugog razmišljanja, analizirajući sve argumente za i protiv. Poručio je da svoj politički rad nastavlja kao samostalni odbornik u Skupštini grada Prijedor do kraja mandata.

-Kao jedan od najprepoznatljivijih članova Gradskog odbora SNSD u Prijedoru, predsjednik najvećeg mjesnog odbora Čirkin Polje, sa najboljim rezultatom, suočen sam sa situacijom nepovjerenja, nerazumijevanja i nepoštovanja. Sve je počelo 13. 02. 2019. godine kada je SNSD preuzeo ulogu nosioca promjena Skupštinske većine i kreiranja politike Skupštine i odnosa u Gradu Prijedoru- kaže Dragojević.

On dodaje da kao odani član stranke nije imao ništa protiv toga, uvjeren da je konačno došlo vrijeme da SNSD zauzme značajniju ulogu u kreiranju politike u Prijedoru i pokaže građanima da poslije dugo godina neprikosnovene vlasti DNS u Prijedoru može bolje i drugačije.

-Međutim, pokazalo se da to nije bio cilj, nego ostvarivanje interesa uskog dijela članstva SNSD, a kadrovska politika je više išla u korist drugih, a na štetu SNSD. Morala se platiti cijena onima koji su podržavali tu većinu – ističe on.

Dragojević rukovodstvu SNSD poručuje da je poznato da su ga svjesno isključili iz procesa odlučivanja, iako je kao predsjednik MO i potpredsjednik Skupštine grada imao šta reći za dobrobit i funkcionisanje SNSD.

-Žao mi je zbog velikog broja članova i simpatizera SNSD, ali ja više jednostavno ne mogu da trpim sve greške i ponašanje koje je jedan uski krug ljudi napravio, kako u kadrovskoj politici, tako i donošenju čitavog niza odluka na sjednicama Skupštine grada koje nisu bile utemeljene na Zakonu, što su potvrdili i sudski organi. Za sve ima granica do koje čovjek može ići. Ja sam odlučio da više ne mogu podržavati tu i takvu politiku-navodi on.

????????????????????????????????????

Na kraju se rukovodstu Grdaskog odbora SNSD Prijedor zahvalio na saradnji.

-Nadam se da je samo Bog sudac koji može razumjeti sa čime se čovjek sve mora nositi. Ja sam odlučio da više ne mogu i neću biti dio te i takve politike – zaključuje Dragojević.

Dragojević je uputio dopis i predsjedniku Skupštine grada Prijedora u kojem ga obavještava da sa današnjim datumom napušta Klub odbornika SNSD i da će svoje dalje političko djelovanje u Skupštini nastaviti kao samostalni odbornik.

Takođe, Dragojević je jedan od 16 odbornika koji su potpisali inicijativu za smjenu predsjednika Skupštine grada Prijedora Mirsada Duratovića, a kojeg je izabrala nova slkupštinska većina predvođena SNSD-om.

Zbog ovih odluka Dragojevića, SNSD u Prijedoru gubi skupštinsku većinu jer sada ima podršku 15 od ukupno 31 odbornika.

srpskainfo.com

ASHA prodaja vozila