fbpx

Dragičević stigao u NS RS, advokatski tim u Tužilaštvu

Davor Dragičević stigao je u NS RS, a advokatski tim u slučaju Dragičević je u Tužilaštvu na sastanku sa glavnim tužiocem Želimirom Lepirom. Davor je u ruci imao parolu sa natpisom “Ko je ubio Davida Dragičevića?” Po dolasku, on je otišao na sastanak u predsjednikom Anketnog odbora Branislavom Borenovićem.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović sazvao je za danas skupštinski kolegij, koji bi trebalo da utvrdi dnevni red i termin održavanja 30. posebne sjednice parlamenta u vezi sa “slučajem David Dragičević”.

Sazivanje posebne sjednice zatražila su svojim potpisima 32 narodna poslanika.

– Oni su za dnevni red predložili jednu tačku: Razmatranje neustavnih i nezakonitih radnji pojedinih predstavnika institucija Republike Srpske u slučaju ubistva Davida Dragičevića – saopšteno je iz NS RS.

Zahtjev za posebnu sjednicu su prošle sedmice podnijeli poslanici opozicije, SDS-a, PDP-a i NDP-a, jer smatraju da su institucije RS-a “podbacile“ kada je riječ o istrazi u tom slučaju.

I u maju ove godine na njihovu inicijativu se u Narodnoj skupštini RS-a raspravljalo o slučaju stradanja banjalučkog mladića Davida Dragičevića.

Predsjednik parlamenta Nedeljko Čubrilović rekao je prije par dana da građane interesuje istina u vezi sa “slučajem Dragićević”, ali da parlament RS nije mjesto gdje se to može postići.

Međunarodni advokatski tim, koji je pozvao u Republiku Srpsku Davor Dragičević, kako bi se utvrdile okolnosti ubistva njegovog sina, kasno juče je stigao u Banjaluku. Jutros su članovi ovog tima bili na sastanaku kod ministra unutašnjih poslova Dragana Lukača.

Kako smo saznali na licu mjesta, advokati nisu željeli da daju nikakve izjave, već će to učiniti na pres konferenciji u Narodnoj skupštini RS.

Poslije razgovora sa Lepirom uputiće se u Narodnu skupštinu RS gdje će se sastati sa članovima Anktentog odbora NSRS. Za 13 časova najavljen je sastanak.

(Buka)

Dental Studio Prijedor
ASHA prodaja vozila