Početna Kolumne Dragan Bursać: Bajazitovo kamenovanje Dodika

Dragan Bursać: Bajazitovo kamenovanje Dodika

U maniru najboljih sarajevskih hahara iz zlatnih osamdesetih, spustio je prijateljski njonju, dok je drugom rukom vješto i brzo, poput mambe na ekstaziju, izbio telefon-kameru Bajazitu Stanivukoviću iz ruke.

Zanimljivi dio (O Bajazitu banjalučkom)

U nedjelju blagorodnu, Duško Stanivuković Bajazit, član izdajničkog PDP-a, sa obuke u Njemačkoj došao je džepova punih oraha. Zapravo, kamenja. Došao je u Čelinac Ravni da sa svojim jatacima kamenuje Predsjednika Republike Srpske, i njenog vlasnika Milorada Dodika. Mučki, ispotiha, preciznije ispodmosta, još preciznije ispodkamentemeljcazamost. Bajazit i zavjerenici su se rasporedili u pancir –SS- šestorke. U polukrug, koji simbolično predstavlja polumjesec, koji Bajazit tako obožava. Imao je priliku, naime, Bajazit Stanivuković, za razliku od tebe, prosti, a dobri čitaoče, da obiđe mnogovrsne svjetske destinacije. Bio je i u islamskom svijetu i tamo pokupio terorističke vještine kamenovanja.

Tako istreniran, sa onom svojom terorističko-jatačkom bejbi-facom, čekao je trenutak da prvi baci kamen. Nedjelja, Čelinac Ravni, neka zapara, Predsjedniku se oznojio šopić kose na vrh glave. Enio Morikone u pozadini nad Vrbanjom…

E, neš nadame, izgovorio je Predsjednik Dodik i munjevitom reakcijom prišao kamenovaču Stanivukoviću. U maniru najboljih sarajevskih hahara iz zlatnih osamdesetih, spustio je prijateljski njonju, dok je drugom rukom vješto i brzo, poput mambe na ekstaziju, izbio telefon-kameru Bajazitu Stanivukoviću iz ruke. Potpuno sam bez obezbijeđenja. I još brže, poput mambe na spidu, vratio se Dodik u prvobitnu stajaću formaciju do Željke Nasmijane Cvijanović. Bajazitu pobijeđenom, ostalo je samo da se prepusti rukama odocnjelih tjelohranitelja, koji su mu prijateljski razbili telefon, a njega i kamenovače raskamenovali.

Nađena je, pri tom, osrednja gomilica kamenja, a Bajazit i jatak mu privedeni su na postkamenjarski razgovor. Pukla je još jedna zavjera stranih sila, kojom je bio ugrožen život našeg predsjednika Miorada Dodika.

I samo pravovremenom intervencijom Dodika, koji je branio Dodika od Bajazita, spriječeno je razbijanje glave Dodiku. Dodik je, osim toga, pokazao svijetu, a i sebi, da mu je glava tvrd orah i da ne služi samo i jedino za falšavo meketanje Puknute zore, nego da njom i razmišlja. U ekstremnim situacijama.

A to je na koži svoje ruke osjeto najbolje mladi Bajazit. E sad, druga je stvar što se Bajazit Stanivuković žalio i na prijateljska tapšanja po grudima i leđima od strane predsjednikovih tjelohranitelja. ‘Oće to Bajazite, kad kamenuješ najveću stjenčugu u nas.

 

Dosadni dio (Priča o hiruzima i babi)

Zapravo, i nije čudo u vremenu postistine, u vremenu lažnih vijesti, kada je silovana istina samo «još jedno mišljenje», zapravo i nije čudo napraviti jednu ovakvu priču. Ostale, slične ili grđe imate na fantomskim portalima. Preporučuje se svojim pregalaštvom i budalaštinama, recimo fantom Infosrpska, koji je ekstenzija RTRS-ovog portala i koji, kako se čini, služi mladim SNSD-ovim žurnalistima da se obučavaju za «Informere» i ostala prestižna beogradska glasila.

I da se razumijemo, situacija nije ništa bolja niti u taboru Stanivukovića i njegovih opozicionara. Poslije dobroćudne akcije, «Neee, nemoj meee, predsjeeenik me udariooo, ljudiii, predsjeeenik me udariooo», Stanivuković se u audiju A8 dostojanstveno povukao sa bojišnice na Čelinac-polju.

Odbor za doček,sa hirurzima Ivanićem i Borenovićem, dočekao ga je ispred Skupštinskog kliničkog cemtra. Bila je tu i baba. Mislim, prava pravcata baba, Stanivukovićeva baba, koja je vidno potresena brisala suze krajem od marame. Krajem od marame, da se zna. Hirurzi Borenović i Ivanić, saopštili su da je Dodik izdajnik Srpske&dominiona i da će za ovo odgovarati, Stanivuković nije ništa saopštio. Pokazao je naprsli telefon i obrisao suze krajem od duksa. Opozicioni mediji su rekli da je ovo konačni pad Dodikov, a bilo je par blogova sa «monstruozno», «stravično», «neviđeno» plus FOTO i VIDEO!!!!

Utom je i sunce zašlo i Republika Srpska je utonula u mrak. Sumrak.

Valjalo je prije konačnog smiraja požuriti, djeci nokte na nogama odsjeći da zlodusi ne vide. Valjalo je kosu oprati. Neko šopić, a neko cijelu glavu. Valjalo je kupiti meze i neko pivo, jer je Đoković igrao od 22h. Po srednjeevropskom vremenu. Srednjeevropskom.

Predstava je završena, narod se razišao po internetima, međusobno se napljuvavajući. I oni su bili podijeljeni na čuvare misli, djela i brzog rada ruku Milorada Dodika i na aktiviste mlade nade kamenog performarenja Draška Stanivukovića-Bajazita. I oni su čekali Noleta, pa da se raziđu.

EDIT: Nole je pobijedio, komšija komšiju zagrlio, Dodikovac zovnuo Ivanićevog na pivu. Ostadoše par škriljaca i polupan ekran telefonski da svjedoče kamenovanju Dodikovom.

 

Najdosadniji dio (Štićenik Mile)

Očekivano, niko nije objavio istinu. Nekoliko mladih ljudi dobacivalo je štićenoj osobi sa oštrim objektima u rukama. Objekti su bili namijenjeni performansu, a ne za bilo kakav napad. Kako god, štićena osoba je na sebe preuzela ulogu, a bogme i odgovornost tjelohranitelja i izbila iz ruku «napadačima» svaki argument. «Napadači» su možebitno prekršili zakon približavanja štićenoj osobi, ali se štićena osoba najebala milosne majke i zakonu i napadačima. Dabome, štićenu osobu je obezbjeđenje trebalo udaljiti sa mjesta (potencijalno opasnog) dešavanja. Dabome, ovo je Republika Srpska, štićena osoba je naš Baja, a napadač 50 kilograma lakši politički oponent i samostalni performer Bajazit. (nikako da prekinem sa ovim Bajazit, ali jače je od mene). Elem, dabome, niko nikada neće odgovarati ni za napad i kamenovanje  Predsjednika Republike Spske, jer ga nije ni bilo, niti će predsjednik odgovarati za bazično kršenje sigurnosnih protokola, jer je, jebi ga, predsjednik Dodik.

Ko je profitirao? Svi i niko. Svi, jer je narod dobio kost za jednokratnu upotrebu da se glođe oko nje. SNSD-ovce će baš zbog ovog poštovati Milu još više. Jer svoje glasačko tijelo pridobija baš na primitivizmu i bahatosti, a opozicija može da mune koji glas ako Bajazita (dosta je bilo!), elem ako Stanivukovića proglasi blaženim ili barem Herojem čelinačkim.

Što bi rekli mladi u svijetu novinara, ostaje da se vidi. A mi ćemo svi zajedno da bacimo oko ako šta bude zanimljivo.

 

Pripremio: Dragan Bursać

Dental Studio Prijedor