Početna Prijedorski region Dr. Mustafa Avdagić među velikanima evropske hirurgije

Dr. Mustafa Avdagić među velikanima evropske hirurgije

Ove godine na Medicinskom fakultetu u Banja Luci nastavljena je promocija knjige prof.dr. Zijaha Rifatbefovića “Donor i multivisceralna eksplantacija organa”.

Izvrstan domaćin ovog svojevrsnog kulturno-zdravstvenog događaja, bio je dekan ovog fakulteta prof.dr. Ranko Škrbić kojemu dugujemo veliku zahvalu za odličnu organizaciju.

Sve je bilo besprijekorno organizirano a amfitetar Medicinskog fakulteta bio je jako, jako dobro popunjen.

Promociju je otvorio domaćin, prof.Škrbić pozdravljajući goste i nazočne a nakon toga su se video linkom skupu obratili prof. Milbaher iz Beča te liječnici iz KB Merkur Zagreb i Kliničkog centra LJubljana.

Nakon obraćanja predsjednika #UDiTBFBiH , prisutnima smo prikazali kratki dokumentarni film “ŽIVOT POSLIJE” koji govori o ljudskim veličinama, hrabrim i humanim ljudima, obitelji Vidović koja je nakon tragičnog gubitka člana porodice, darovala njegove organa kako bi drugih 4-5 života bilo spašeno.

Kao Udruga za ovu obitelj smo pripremili PRIZNANJE koje smo predali g.Todor Budić koji je jedan od primatelja bubrega, a on će isto predati obitelji Vidović.

Zahvaljujući radu i rezultatima rada dr. Mustafe Avdagića, uspostavljena je saradnja i povjerenje koje je Bosni i Hercegovini omogućilo članstvo u obitelji transplantacijske hirurgije.

Na promociji je govorio i dr.Mustafa Avdagić direktor opće bolnice u Sanskom Mostu, koji je i autor jednog poglavlja, te na kraju i sam autor knjige koji je govorio o samoj knjizi njenom nastajanju ali i trenutnoj situaciji sa TX u BiH koja je blago rečeno katastrofalna.

Inmedia