Početna BiH Dozvoljen tranzit preko Hrvatske za bh. građane do Neuma

Dozvoljen tranzit preko Hrvatske za bh. građane do Neuma

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Graničnoj policiji BiH su danas za “Nezavisne” potvrdili da su dobili informaciju od Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske da je dozvoljen tranzit preko graničnih prelaza Doljani-Metković za građane BiH koji putuju u Neum.

Franka Vican, porparol Granične policije BiH, je potvrdila da je odluka MUP Hrvatske za sada takva, te da je dozvoljen tranzit za građane BiH.

“Granična policija BiH zaprimila je informaciju od MUP-a RH da je od jutros od sedam sati preko MGP Doljani (BiH) – MGP Metković (RH), dozvoljen tranzit preko teritorije RH državljanima BiH, koji putuju za Neum”, navela je Vican.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona je dodala da je ulazak u BiH dozvoljen za državljane susjednih zemalja, a za državljanje iz drugih stranih zemalja omogućen između ostalog i zbog poslovnih obaveza, pod uslovom da posjeduju poziv pravnog lica iz BiH i potvrdu o negativnom testu na virus korona, ne stariju od 48 sati od trenutka ulaska.

Naime, juče se pojavila informacija u pojedinim bh. medijima da je tranzit za građane BiH koji žele da preko Hrvatske dođu u Neum zabranjen.

Zbog toga su se na putu preko Svitave stvorile velike gužve, jer su građani BiH odlučili da ljetnji odmor provedu na domaćem moru u jedinom gradu BiH na Jadranu.

nezavisne.com