Početna BiH Dozvoljen rad skijalištima i pozorištima u Srpskoj

Dozvoljen rad skijalištima i pozorištima u Srpskoj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Republički štab za vanredne situacije RS je na današnjoj sjednici dozvolio rad skijalištima i skijaškim centrima, kao i pozorištima, kojima je zbog virusa korona bio zabranjen rad.

Skijalištima je dozvoljen rad od danas, a pozorištima od ponedjeljka, 26. aprila.

Napomenimo da je i dalje zabranjen rad velnes i spa centara, bioskopa i bazena osim za trenažne procese profesionalih sportista i organizacija. Zabranjena su sva javna okupljanja u grupama većim od 30 ljudi, kao i privatna veća od 10 ljudi, te izvođenje muzike uživo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usvojeni zaključak je na snazi do 10. maja.

Republički štab za vanredne situacije je razmatrao epidemiološku situaciju u Republici Srpskoj, te je utvrdio da smo u trećoj sedmici manjeg broja zarženih virusom korona.

“U pogledu epidemiološke situacije, u trećoj smo sedmici manjeg broja ukupno zaraženih. Istovremeno, u padu je i broj lica koja su hospitalizovana u zdravstvenim ustanovama. U prethodnih 24 časa ukupan broj hospitalizovanih lica je 1.067, dok je na dan 6. aprila bilo 1.461 hospitalizovanih i od tada se u najvećem broju dana uočava opadanje boja hospitalizovanih lica”, saopšteno je nakon sjednice Štaba.

Republički štab za vanredne situacije usvojio je i Zaključak o donaciji Nestle Adriatic BH d.o.o. Bosni i Hercegovini, te dao saglasnost da se donacija u iznosu od 37.240 švajcarskih franaka, koju je utvrdio Savjet ministara Bosne i Hercegovine, uplati JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske u svrhu nabavka vakcina i vakcinalnog materijala potrebnog za imunizaciju.

Republički štab  za vanredne situacije zadužio je JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da u skladu sa pozitivno pravnim propisima realizuje predmetnu donaciju i da o istom informiše Republički štab za vanredne situacije.

Nezavisne