Početna Prijedorski region Donji Garevci pobjednici „Sela veselog“

Donji Garevci pobjednici „Sela veselog“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekipa sela Donji Garevci pobjednik je drugog ovosezonskog Karavana „Selo veselo“. Oni su bili bolji od takmičara iz Trnopolja i Gornjih Orlovaca u sportskim nadmetanjima i poljoprivrednom kvizu.

– Drago mi je što sam svojoj ekipi donio pobjedu iz kviza znanja, bilo je zadovoljstvo učestvovati na ovom takmičenju – rekao je Dragan Novaković iz sela Donji Garevci koje je, ujedno, bilo domaćin Karavana „Selo veselo“.

Manifestaciji je prisustvovao i gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković koji je potvrdio podršku Grada i u narednom periodu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ovo je prilika da se žitelji seoskih sredina sastaju mimo onih redovnih okupljanja kao što su svadbe, slave, i nažalost, sahrane. Da je ova manifestacija rado posjećena, vidi se i po brojnim mještanima ovog i susjednih sela koji su došli da se druže i bodre takmičare – rekao je Đaković.

Ekipe tri sela takmičile su se u povlačenju konopca, bacanju obručeva, kamena s ramena i drugim tradicionalnim disciplinama. U kulturno-umjetničkom programu učestvovale su  izvorne grupe, narodni umjetnici, muzičari  i vokalni solisti.

– Član sam KUD-a „Kozara“ već šest godina. Večeras smo igrali Igre iz Šumadije. Jako nam je drago što smo došli da učestvujemo na ovom događaju – rekla je 13-godišnja Ivana Gnjatović.

Organizator Karavana „Selo veselo“ je Saša Goronja. Pokrovitelj je Grad Prijedor, prijatelji manifestacije su  „Autotransport“ Prijedor i Tvornica keksa MIRA , Članica KRAŠ grupe. Medijski pokrovitelj je IPC „Kozarski vjesnik“.

K.V.

ASHA prodaja vozila