Početna Kultura Donatorski koncert pod nazivom “Veče klavira”

Donatorski koncert pod nazivom “Veče klavira”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muzička škola “Savo Balaban” organizovala je sinoć donatorski koncert pod nazivom “Veče klavira”. Sav prihod od ulaznica, namijenjen je za podršku i dalje usavršavanje dva vrlo talentovana i višestruko nagrađivana učenika ove muzičke škole, Filipa Dukića i Nikole Đorojevića.

Filip i Nikola su drugi razred srednje Muzičke škole “Savo Balaban”. Klavir su zavoljeli još od malih nogu. Od osnovne škole učesnici su na brojnim takmičenjima, a danas zajedno broje preko 100 nagrada i priznanja. Nikola je prošle godine osvojio prvu nagradu na prestižnom Međunarodnom takmičenju pijanista “Piano talent 2019” u Milanu. Dobro je započeo i ovu godinu. Pohvalio se prvom nagradom i laureatom takmičenja u Šapcu, te drugom nagradom u Beogradu. Kako kaže, sada se priprema za takmičenja u Varaždinu, Bijeljini i za banjalučki Bijenale.

– Klavir sviram od sedme godine. Posmatrajući svoju sestru kako svira, zavolio sam ovaj instrument. Uz talenat, potrebno je mnogo rada i truda kada je klavir u pitanju, da bi se ostvarili dobri rezultati na takmičenjima – dodao je Nikola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filip je takođe dobitnik brojnih nagrada i priznanja na takmičenjima u RS, BiH, Italiji i Francuskoj. Sprema se za ista takmičenja kao i Nikola. – Jedan drugom jesmo konkurencija na takmičenjima, jer obično idemo na ista takmičenja, ali smo prije svega, dobri drugari – rekao je on.

Ideja za ovaj koncert potekla je od njihovih profesora klavira, Brankice Crnogorac i Anđele Lajić, ali u rukovodstva muzičke škole, na čelu sa direktorom, Aljošom Novakovićem.

– Njih dvojica su skromni i dobri učenici, koji zaslužuju podršku od svih nas iz ovog grada. Mi takođe planiramo posjetu eminentnim pedagozima, koji i nama prenose svoja iskustva, a takmičenja su takođe jedan segment njihovog daljeg usavršavanja – rekla je Lajića.

-Za njihov uspjeh zaslužene su njihove profesorice. Iskreno se nadamo da će njihov talenat prepoznati i naš grad i naše društvo. Ja ne sumnjam u njihov napredak, jer pred njima je svijetla budućnost – rekao je Novaković.

Koncert je upotpunio i nastup Anete Šurlan, profesora solo pjevanja. Zahvalili su se svim građanima koji su došli na ovaj koncert i kupovinom ulaznice podržali ova dva talentovana učenika. Sva prikupljena sredstva biće usmjerena za njihova predstojeća regionalna i međunarodna takmičenja.

K.V.

ASHA prodaja vozila