Početna Prijedorski region Donacijom vrijednog instrumenta muzičkoj školi u Prijedoru, ŠA Fest nastavlja svoju misiju

Donacijom vrijednog instrumenta muzičkoj školi u Prijedoru, ŠA Fest nastavlja svoju misiju

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnici ŠA Festa u Prijedoru su 18.januara 2019. godine u prostorijama Muzičke škole „Savo Balaban“ donirali ovoj školi vrijedan instrument – Jamaha alt saksofon. Ova donacija upriličena je u okviru Zimske škole klarineta i saksofona, i namijenjena je mladim muzičarima i talentima koji će svojom muzikom čuvati uspomenu na prerano preminulog muzičara i slikara Dalibora Popovića Mikšu.

Profesor saksofona u muzičkoj školi, Aleksandar Jovanović te direktor škole Aljoša Novaković, zahvalili su se na ovoj vrijednoj donaciji i rekli da je ovo tek početak jedne dobre saradnje sa Udruženjem ŠA Fest koji će promovisati umjetnost i podržavati talente.

„Ovu godinu započeli smo dosta aktivno. Vrijedno smo radili na planovima za 2019. godinu, a drago mi je da mogu da kažem da smo ispunili i obećanje dato u 2018. godini – Udruženje građana ŠA Fest u kojoj će djelovati i fondacija su u osnivanju. Upravo ova donacija saksofona naš je prvi korak u podršci mladim muzičarima, a uveliko teku i pripreme za ŠA Fest 2019.“, izjavio je predstavnik ŠA Fest tima i budući predsjednik Udruženja ŠA Fest, Goran Krivić.

Portparol ŠA Festa Nataša Kuridža podsjetila je da je ova donacija rezulat zajedničkog entuzijazma svih onih koji su podržali ŠA Fest i izrazila zadovoljstvo što će ovi mladi saksofonisti iz Prijedora nastaviti Mikšinu priču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo vas da je jedan od ciljeva ŠA Festa, memorijalnog koncerta  posvećenog  prerano preminulom frontmenu grupe Tattoo i akademskom slikaru Daliboru Popoviću Mikši, koji je održan prošle godine u Ljetnoj bašti u Prijedoru, bio upravo osnivanje fonda koji će dati podršku mladim umjetnicima, muzičarima i slikarima kroz stipendije, donacije, organizacije koncerata, izložbe i sl.

Ova donacija prva je u nizu događaja koje ŠA Fest planira za ovu godinu.

Prijedor24.com

cera - Donacijom vrijednog instrumenta muzičkoj školi u Prijedoru, ŠA Fest nastavlja svoju misiju