U svjetlu nastavka podrške manjim klubovima, Meridian je uručio vrijednu donaciju FK Gomjenica iz Prijedora, a sredstva će biti iskorišćena za postavljanje ograde oko terena.

– Hvala kompaniji Meridian na značajnoj donaciji. Ovi radovi su nam prioritet, jer je na igralištu postavljena vještačka trava, dobijena na poklon od UEFA-e, a koju hitno moramo da zaštitimo– kaže Siniša Gvozden, predsjednik kluba i dodaje da klub ima velike planove kada je o izgradnji druge infrastrukture riječ.

Naime, u budućnosti je, uz pomoć donacija, ali i podrške grada Prijedora, planirana izgradnja tribina i svlačionica, a novi teren bi bio na raspolaganju i drugim prijedorskim klubovima.

Goran Predojević, kandidat za gradonačelnika Prijedora, sportista i sportski radnik, ističe da će, kada preuzme kormilo trećeg po veličini grada u Republici Srpskoj, između ostalog, podrška malim sportskim kolektivima biti i njegova misija.

Cilj je, navodi, da se što više mladih Prijedorčana uključi u sportske aktivnosti, ističući da je upravo dobra infrastruktura prvi preduslov za to.

– Dok se globalni i regionalni sport vraća u obim u kojem je bio prije pandemije, opstanak manjih klubova je i dalje ugrožen.  Upravo je pomoć manjim klubovima naša misija, a volja onih koji ih vode da istraju daje nam motiv da nastavimo dalje- ističe Nikola Milisavljević, menadžer korporativnih poslova kompanije Meridian.

Milisavljević dodaje da je FK Gomjenica primjer kako, zahvaljujući strateškom planiranju i ulaganju, sportski klubovi mogu, ne samo da opstanu, nego u budućnosti da postanu pravi reprezenti lokalne zajednice i rasadnici talenata.