Zahvaljujući sredstvima Grada Prijedora, Osnovna škola “Vuk Karadžić” u Omarskoj dobila je vrijednu opremu za kabinet informatike. Riječ je o 14 kompjutera i tri projektora, koji će, prema očekivanjima Uprave i đaka, dodatno unaprijediti kvalitet nastave u ovoj školi.

“Ova donacija nam veoma mnogo znači, jer smo dosad imali problema sa korištenjem kabineta informatike zbog zastarjele opreme. Osim kompjutera, od Grada smo dobili i projektore koji će biti korišteni za potrebe drugih nastavnih predmeta, a ne samo za informatiku”, rekao je direktor Boban Berić, zahvalivši na donaciji. On je podsjetio da je Grad finansijski podržao i nabavku peći za Područno odjeljenje u Gornjem Petrovom Gaju.

Grad Prijedor svake godine, u okviru projekta “Inkluzivne škole – inkluzivne zajednice”, sa 20.000 KM pomaže sitnije projekte u osnovnim školama, kroz donacije, interne popravke ili opremanje školskih kabineta. Sada je obezbijeđen i dodatni iznos za potpuno opremanje informatičkog kabineta u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Omarskoj, rekla je Monja Kasalović, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti.

Ove godine, ukupna stavka za obrazovanje iz gradskog budžeta iznosi oko 900.000 KM, dok bi u narednoj ona trebalo da bude povećana na preko milion maraka. Planirano je da za stipendiranje učenika i studenata Grad dogodine izdvoji 800.000 KM.

kozarski