Važno je da su potrošači upoznati sa svojim pravima. Zakon o pravima potrošača tu je jasan, a na lecima koji su danas povodom Svjetskog dana potrošača dijeljeni Prijedorčanima precizirana su i ta prava. Zahvaljujući prijedorskom Udruženju potrošača mnogi znaju kako da se zaštite.

Ukoliko planirate da se žalite na kupljeni proizvod, smatrate da ste oštećeni kao potrošač, ili korisnik nekih usluga, vrata Udruženja potrošača , u Udruženju građana „DON“, su vam otvorena.Samo u prošloj godini na adresu ovog Udruženja stiglo je oko 1900 prijava po raznim osnovama. Osim iz Prijedora, prijave su stigle i iz drugih gradova Republike Srpske.

”Potrošači se najviše žale na bijelu tehniku, kvalitet obuće i odjeće u radnjama.Potrošači imaju svoja prava, ako roba nije ispravna potrebno je imati račun, kako bi se upisali u knjigu reklamacije. Od odgovora zavisi da li će se potrošač obratiti inspekciji, ili ovom Udruženju kako bi došao do svojih prava.”, istakla je Jelena Stojanović-Kecman iz Udruženja građana ”DON”.

Udruženje građana ”DON” pozvalo je sve potrošače da im se obrate u slučaju da sami ne mogu riješiti neki problem. O svim pravima građani se mogu informisati i na broj broj telefona 052-231/155.