Početna Prijedorski region Donјi Volar – pitka voda za 20 domaćinstava

Donјi Volar – pitka voda za 20 domaćinstava

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Donjem Volaru,  u zaseocima Milojice i Adamovići , na gradsku vodovodnu mrežu priklјučeno je dvadeset domaćinstava. Vrijednost ovog projekta je 25 hilјada maraka.

Mještani Donjeg Volara godinama muku muče  sa nedostatkom pitke vode. Kako je bilo živjeti bez vode priča Zoran Predojević, mještanin ovog sela.

-Nosili smo vodu u kanisterima. Ljudi koji ovdje žive, koji imaju stoku, koji imaju bašte… bez vode im je bilo jako teško živjeti. Dovozili su je traktorima iz Sane. Od danas tih  problema više nemaju – priča Predojević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlado Reljić,  direktor prijedorskog Vodovoda,  rekao je da je ova vodovodna mreža dužine 2.300 metara.

-Do ovoga je došlo poslije stvaranja mogućnosti za širenje mreže od Bišćana, preko Jugovaca, Cikota i dijela Volara. Prošle godine izgrađena je mreža tako da su se stvorili uslovi da se proširi i na ovaj dio.  Mi iz „Vodovoda“ zaista smo zadovolјni jer na ovom djelu ima preko 160 potrošača – rekao je Relјić.

Gradonačelnik Prijedora, Milenko Đaković poželio je sreću svim mještanima Donjeg Volara koji od danas imaju pitku vodu u svojim domaćinstvima.

– Realizovali smo ovaj projekat kojim smo pomogli da mještani  više nemaju probleme sa vodom i nadam se da će im život biti mnogo lakši – rekao je Đaković.

Projekat gradske vodovodne mreže u Donjem Volaru, u iznosu od 25.000 maraka, finansirao je Grad Prijedor, „Vodovod“  i mještani ovog sela.

K.V.

ASHA prodaja vozila