Početna Biznis Domaći lanac Kort marketi nastavlja s ekspanzijom

Domaći lanac Kort marketi nastavlja s ekspanzijom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kort marketi, jedan od vodećih domaćih trgovačkih lanaca, koji se nalaze u sastavu kompanije Fructa Trade, proširit će svoju maloprodajnu mrežu otvaranjem 40. po redu marketa Hiper Kort Cazin.

Hiper Kort Cazin se nalazi na lokaciji bivšeg Maxi Metro objekta, u novom i moderno opremljenom prostoru na površini od 1.500 kvadratnih metara, caffe restoranom i sa obezbijeđenim parkingom.

Fructa Trade – Kort marketi su već prisutni na području Unsko-sanskog kantona, tj. u Bihaću, koji je izuzetno važno tržište za nas te 25. aprila 2019. godine sa ponosom otvaramo naš 40. market. Na ovaj način širimo i našu veliku Fructa Trade porodicu, a posao u novom marketu će dobiti preko 30 novih radnika – rekli su iz kompanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaća kompanija Fructa Trade je također i jedna od najvećih proizvodnih kompanija u zemlji, pored maloprodajnog lanca Kort marketa i veleprodaje koje ima u svom sastavu. Osnovana je davne 1995. godine u Derventi.

Iz proizvodnih pogona kompanije izlaze neki od najpoznatijih domaćih brendova kao što su: Tomico kečapi, majoneze, dodaci jelima, ulje, tjestenine i sl, RD caffe – domaća kafa raznih aroma i espreso, Fruktako sokovi, Tomesko suhomesnati program, robna marka Lider, Topingo slatki program i Flora, a zapošljava preko 1.200 radnika.

 

Biznisinfo

ASHA prodaja vozila