Početna Prijedorski region DOM ZDRAVLJA PRILAGODIO RAD EPIDEMIOLOŠKOJ SITUACIJI

DOM ZDRAVLJA PRILAGODIO RAD EPIDEMIOLOŠKOJ SITUACIJI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijedorski Dom zdravlja prilagodio je rad trenutnoj epidemiološkoj situaciji. Svi koji imaju respiratorna oboljenja, treba da se jave u ambulantu porodične medicine u Orlovači, koja radi u dvije smjene, napominje Slavica Popović, direktor Doma zdravlja. Kovid ambulanta je, kao i ranije, na Urijama.

– Omogućili smo laboratorijsko uzorkovanje krvi, da bismo na neki način smanjili kretanje pacijentima. Uvezali smo Higijensko-epidemiološku službu sa COVID ambulantom i ambulantom u Orlovači, tako da oni svakodnevno izvještavaju HES o broju oboljelih – istakla je ona.

Ostale službe Doma zdravlja rade kao i dosad. Iz ove zdravstvene ustanove apeluju na pacijente da se pridržavaju svih mjera i da poštuju termine narudžbe, kako bi se izbjegla gužva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Apelujem na sve građane da imaju strpljenja. Znamo da je ova situacija svima dosadila, te da postoji strah i neizvjesnost, ali ja apelujem na sve da se pridržavaju mjera i da slušaju uputstva ljekara, jer mi radimo sve što je u našoj moći da bismo ih na vrijeme zaštitili – rekla je ona.

Posebno je pohvalila rad zdravstvenih radnika, koji su svakodnevno izloženi riziku. Trenutno je njih 17 iz Prijedora zaraženih virusom korona, a 10 ih je u izolaciji.

kozarski.com