Početna Prijedorski region DOM U GORNJOJ LAMOVITOJ USKORO POD KROVOM

DOM U GORNJOJ LAMOVITOJ USKORO POD KROVOM

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mještani Gornje Lamovite, u kojoj živi preko 2.000 ljudi,  kažu da na dom čekaju 40 godina. Svo to vrijeme radili su na pokretnju priče oko izgradnje, nekoliko puta su ulagali i amandmane na budžet, a sada konačno ostvaruju svoj cilj.

– Ovo je objekat od kapitalnog znaćaja za ostanak i opstanak ljudi na našem području. Zahvaljujem se gradonačelniku što je nastavio kontinuitet radova i što će obezbijediti sredstva da se ovaj objekat realizuje. Znamo da je ovo krupan projekat, ali očekujemo da se u naredne dvije-tri godine objekat završi – kaže predsjednik Savjeta MZ Gornja Lamovita Dalibor Lajić.

Radove na izgradnji društvenog doma u Gornjoj Lamovitoj obišao je gradonačelnik Prijedora, Dalibor Pavlović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugovor o izgradnji društvenog doma u ovoj mjesnoj zajednici potpisan je u novembru prošle godine . Ukupan iznos prvod dijela radova je 124.000 KM, a do sad su izvedeni radovi u vrijednosti od oko 70.000 KM. Gradonačelnik je, tokom obilaska radova, rekao da će se u narednom periodu odrediti naredne faze završetka društvenog doma.

– Prema nekim procjenama, biće ovo nešto veća investicija, oko 300.000 KM, možda čak i više. Tako da ćemo u narednom periodu gledati da radimo etapno, kako bismo završili ovaj društveni dom koji Gornja  Lamovita odavno zaslužuje, ali smo , zahvaljujući ljudima koji ovdje žive, rade i vode savjet mjesne zajednice, konačno  krenuli u realizaciju – rekao je Pavlović.

Novi dom stvoriće prostor za potrebe mještana ovog kraja, kako za druženje, tako i za druge sadržaje. Takođe, ovdje će biti preseljena kancelarija za mjesne zajednice Gornja Lamovita i Bistrica, koja se sada nalazi u ambulanti porodične medicine.

KV

ASHA prodaja vozila