Početna Vijesti Dolazak proljeća pozdravili brojni planinari

Dolazak proljeća pozdravili brojni planinari

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juče je održan tradicionali planinarski pohod „Pozdrav proljeću“. Na manifestaciji je učestvovalo oko 2.000 planinara iz 93 planinarska društva iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske i Srbije.

Oni su šetnjom iz Rajkovića, preko Kozaračkog kamena, pa sve do Mrakovice prešli stazu dugu oko 13 kilometara i na taj način simbolično pozdravili dolazak najljepšeg godišnjeg doba, kaže Dragan Romčević, predsjednik Planinarskog društva „Klekovača“. – Staza nije previše zahtjevna, obezbjeđena je. Mogu da je pređu i najmlađi, ali i oni od 90 godina – rekao je Romčević.

Gradonačelnik Prijedora, Milenko Đaković, kaže da je ovo jedna od manifestacija koja promoviše turističke potencijale Kozare. – Vidim da su učesnici zadovoljni, jer je bilo i lijepo vrijeme. Ovo je bio jedan pravi planinarski pozdrav proljeću – dodao je on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je 23. godina kako se na Kozari, u organizaciji Planinarskog društva „Klekovača“, održava pomenuta manifestacija. Za sve učesnike bio je obezbijeđen pasulj, a imali su priliku i da uživaju u bogatom kulturno – umjetničkom programu.

K.V.

ASHA prodaja vozila