Početna Pozitivne priče Doktorka iz pekare konačno dobila posao u struci

Doktorka iz pekare konačno dobila posao u struci

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjeničanka Jasmina Tahirović, koju je Srbija upoznala kao ljekarku koja je radila u pekari, a gdje je jednom prilikom i obila i otkaz, konačno je poslije devet godina bezuspešnih konkurisanja dobila posao u struci.

Dok je neuspješno tražila posao za koji se školovala, Jasmina se udala i dobila dijete, a konačno je početkom septembra stigao i poziv koji je čekala od 2010. godine.

– Saznala sam da sam primljena na mjesto ljekara u sjeničkom Domu zdravlja. Ugovor je na godinu dana i radiću kao zamjena za koleginicu koja je otišla na duže bolovanje. Zadovoljna sam i srećna i nadam se da ću ostati da radim i poslije toga – kratko je rekla Jasmina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Jasmini se pisalo prije četiri godine, dok je radila kao prodavačica u lokalnoj pekari, a taj posao obavljala je, kako je tada rekla, jer joj je bio neophodan novac kako bi izdržavala stare i bolesne roditelje.

Redovno je odbijana na konkrusima zdravstvenih ustanova, usljed čega je jedno vrijeme radila i u fabrici tekstila.

– Više i ne znam broj konkursa Doma zdravlja u Sjenici i novopazarske bolnice na koje sam se prijavljivala. Posao su dobijali i oni koji su poslije mene završili medicinu, ali ja nikako da dođem na red – govorila je tada Jasmina.

Zašto je to tako, Tahirovićeva, koja je Medicinski fakultet u Beogradu završila u roku 2010. godine, ne zna.

– Prije mog zaposlenja, živjeli smo od očeve penzije od 13.000 dinara, dok majka nema nikakvih primanja. Iako je Sjenica malo mjesto, rijetko ko zna da je osoba koja im svakodnevno prodaje hljeb i razna peciva ljekarka – dodala je tada ona.

Otkaz zbog “prevelike pažnje medija”

Ali ni sa poslom u pekari nije imala mnogo sreće. Kako je Blic pisao 2015. godine, Jasmina je tu dobila otkaz, jer je, kako je tada ispričala, “vlasniku smetala prevelika pažnje medija”.

Ona je tada objasnila da je savjesno obavljala svoj posao i da vlasnik nije imao nikakvog povoda da je otpusti.

Vlasnik pekare M. Ć. negirao je navode da je Jasmini uručio otkaz zbog pisanja medija, već je to uradio ”zbog toga što je ona bila primljena na određeno vrijeme”.

– Ona je mijenjala prodavačicu koja je otišla za Austriju. Kada se ona vratila, Jasminu sam morao da otpustim – kratko je Blicu tada ispričao vlasnik pekar M. Ć.

Međutim, Jasmina kaže da joj je vlasnik prilikom zapošljavanja obećao da će zbog velikog obima posla ostati da radi i kada se vrati ta djevojka iz Austrije i da to nije razlog za njeno otpuštanje, već to što nije želio medije u blizini svoje pekare.

Pomogla mušteriji u pekari

U ranijem razgovoru, Jasmina je ispričala i za slučaj kada je jednoj od mušterija pozlilo.

– Nedavno je starijoj gospođi, šećernom bolesniku, pozlilo dok je pazarila u pekari. Pritrčala sam i pomogla joj, a svi su bili u čudu kada sam im rekla da sam doktor. Sada kada znaju, desi se da mi zatraže savjet ili se požale na zdravstvene tegobe koje ih muče. Nemam stetoskop i bijeli mantil, ali rado ih posavjetujem – ispričala je doktorka.

(Blic)

ASHA prodaja vozila