Početna BiH Dogovorena nabavka 25.000 testova na virus korona

Dogovorena nabavka 25.000 testova na virus korona

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni koordinacioni tim koji čini zvaničnici Republike Srpske danas je na sastanku u Banjaluci dogovorio nabavku 25.000 testova na virus korona, koji bi u toku naredne sedmice trebalo da budu dopremljeni u Srpsku.

Na sastanku tima, kojem su prisustvovali predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Srpske Radovan Višković i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić dogovoreno je i da će Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske do kraja ove sedmice biti isporučena donacija UNDP-a od 300 testova na virus korona.

Razmatrana je trenutna epidemiološka situacija i još jednom je apelovano na građane da se striktno pridržavaju svih higijenskih i drugih preporuka nadležnih institucija kada je riječ o zaštiti od virusa korona, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je riječi i o sprovođenju mjera Republičkog štaba za vanredne situacije, posebno kada o kontrolisanju lica kojima je određena kućna izolacija, te ograničenju i zabrani kretanja.

Ocijenjeno je da se građani pridržavaju propisanih mjera, osim malog broja njih koji će zbog kršenja mjera Republičkog štaba za vanredne situacije biti sankcionisani u skladu sa zakonom.

Sastanku Glavnog koordinacionog tima, na kojem je razmatrana ukupna situacija u Srpskoj u vezi sa pojavom virusa korona, prisustvovali su i ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač, direktor Policije Srpske Darko Ćulum, direktor republičkog Univerzitetskog kliničkog centra Vlado Đajić, vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo Srpske Branislav Zeljković i direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Dejan Kusturić.

Srna

ASHA prodaja vozila