Početna Politika DOGOVOR OPOZICIJE: Na izbore sa zajedničkim kandidatom za gradonačelnika Prijedora

DOGOVOR OPOZICIJE: Na izbore sa zajedničkim kandidatom za gradonačelnika Prijedora

– Sigurni smo u veliku pobjedu našeg zajedničkog kandidata na prijevremenim izborima u Prijedoru, rekao je danas Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, nakon sastanka stranaka opozicije na kojem su prisustvovali predsjednik SDS-a Mirko Šarović, predsjednik DNS-a Nenad Nešić, predsjednik SPS-a Goran Selak i predstavnik Liste za pravdu i red Mladen Aničić.

– Dogovoreno je da će do petka biti formirana koalicija za izbore u Prijedoru, koja će se okupiti oko jednog zajedničkog kandidata. Prijedor je mjesto u kojem se donosi jedna od najvažnijih odluka za budućnost Republike Srpske i biće veliki pokazatelj pravca u kojem će ići Republika Srpska nakon izbora 2. oktobra naredne godine, rekao je Borenović.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović osvrnuo se na proteste opozicije koji su održani 2. oktobra.

– Dogovorili smo se da ćemo proteste nastaviti, jer niti jedan od ranijih zahtjeva nije ispunjen. Danas smo formirali zajednički tim koji će do kraja sedmice definisati ključne pravce djelovanja. Isporučili smo zahtjeve vlasti, nisu ispunjeni, tako da će protesti biti nastavljeni, istakao je Šarović.

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić je rekao da će Кlub SDS-PDP-DNS u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH postupati u skladu sa zaključcima koje je donijela Narodna skupština Republike Srpske.

– Zaključci parlamenta Srpske jasno kažu da ne postoje uslovi za odlučivanje srpskih predstavnika na nivou zajedničkih institucija. Postoji dobra volja da se odazovemo zajedničkom sastanku parlamentaraca iz Republike Srpske sutra u Parlamentu, ali u odlučivanju nećemo učestvovati, jer tako štitimo i dostojanstvo Narodne skupštine Republike Srpske, rekao je Nešić.

Goran Selak, predsjednik SPS-a rekao je da su promjene neminovne i da je pitanje dana kada će aktuelna vlast otići sa političke scene Republike Srpske.

– Dogovorili smo snažniju koordinaciju poslaničkih klubova i grupa u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Od svih političkih aktera tražimo da se Narodna skupština i njeni zaključci poštuju. Кada god je stvarno ugrožen vitalni nacionalni interes Republike Srpske, naše stranke će u NSRS p rve stati u odbranu, ali nećemo dozvoliti obmanjivanje građana zloupotrebom nacionalnog interesa, istakao je Selak.

BN

ASHA prodaja vozila