Početna Prijedorski region Dodjela zahvalnica povodom akcije ” Moje prvo darivanje krvi”

Dodjela zahvalnica povodom akcije ” Moje prvo darivanje krvi”

Gradska organizacija Crvenog krsta Prijedor nedavno je provela akciju dobrovoljnog darivanja krvi sa srednjoškolcima pod nazivom “Moje prvo darivanje krvi”.

Tim povodom juče je organizovana tradicionalna dodjela zahvalnica i knjižica.
Milica Bursać i Nemanja Basrak, učenici Poljoprivredno-prehrambene i Ugostiteljsko-ekonomske škole, ističu da je ovo njihovo prvo darivanje krvi te da su ponosni, jer su učestvovali u toj humanoj akciji.
– Za mene ovo predstavlja mnogo, jer nečije malo nekome može da spasi život, a takođe davanje krvi je veoma zdravo – rekla je Milica.
– Većina učenika se odazvala, smatramo da je to veoma humano i da mnogo možemo pomoći ljudima koji su u trenutku nemoćni, pogotovo u doba korone – navodi Nemanja.
Sekretar GO Crveni krst Prijedor Zoran Veselinović rekao je da je ova akcija imala veliki odjek u cijeloj Republici Srpskoj, a pogotovo u našoj lokalnoj zajednici.
– Prilikom dodjele zahvalnica i knjižica, ispoštovali smo sve mjere Republičkog štaba, tako da su prisustvovali samo predstavnici učenika koji su darovali krv. Oni će svojim drugarima predati njihove zahvalnice i knjižice. Tu su bili i profesori koji su ih vodili – ističe Veselinović.
Dodjeli zahvalnica prisustvovao je i Dalibor Pavlović, gradonačelnik Prijedora. Prema njegovim riječima, mladi su svijetli primjer našeg grada i oni su ti koji spašavaju ljudske živote.
– Ovim putem im se lično zahvaljujem u ime grada na doprinosu, jer kao što znamo, krv život znači i ovo što su oni uradili, nije mala stvar. Veliki je to doprinos svima onima kojima je krv neophodna. I Gradu znači saznanje da može da se osloni na ove mlade ljude – poručuje Pavlović.
U akciji Moje prvo darivanje krvi učestvovalo je oko 50 srednjoškolaca.
prijedorgrad.org
ASHA prodaja vozila