Početna Politika Dodikovo obećanje o podjeli Prijedora dodvoravanje Bakiru i predizborni trik?!

Dodikovo obećanje o podjeli Prijedora dodvoravanje Bakiru i predizborni trik?!

Nakon što je u javnosti objavljen video u kome predsjednik SNSD-a Milorad Dodik najavljuje formiranje zasebne opštine Omarska, reagovali su lideri ostalih političkih partija u Republici Srpskoj. Ističu da je Dodikovo obećanje ipak dio predizborne priče.

Na sastanku sa građana u Omarskoj, predsjednik SNSD-a Milorad Dodik posebno je podvukao da će za razgraničenje sa Prijedorom najvažnije biti ko će preuzeti vlast nakon izbora, kada je najavio pokretanje procedure.

„U roku od 30 dana biće formirana komisija Vladina, narednih 90 dana biće pozitivno mišljenje za formiranje, a u narednih šest mjeseci, jer takva je procedura mora ići nacrt zakona, pa prijedlog itd. Biće donesen Zakon o formiranju opštine Omarska“, poručio je Dodik.

Iako nije predstavnik nijedne od navedenih institucija, već član Predsjedništva BiH, Dodik je najavio prekrajanje Prijedora. Za DNS koji je nosilac vlasti u ovom gradu , formiranje zasebne opštine Omarska nije dobra odluka. Poruka lidera DNS-a Nenada Nešića je kratka i jasna.

„Ja mislim da to nije dobro za sam grad Prijedor. Mislim da će građani svojim izborom na lokalnim izborima 2020. godine dati pravu ocjenu da li je to dobro ili nije“, poručuje predsjednik DNS-a Nenad Nešić.

Za  SDS-a i Mirka Šarovića takav potez  predstavlja udar na grad Prijedor. Cilj se, kaže, ogleda u namjeri da se dobije što veća podrška na narednim izborima.

„To je nesretna izjava, nesreća za Prijedor i dodvoravanje Bakiru Izetbegoviću. Bakir je mene pitao prije nekoliko godina vezano za tu ideju koju sam ja apsolutno odbio, jer smatram da je loša. Ne znam zašto je Dodik pristao da izvršava neke naloge iz Sarajeva, nije mi jasno“- poručuje Šarović.

Sa ovim stavom saglasan je i potpredsjednik SDS-a Vukota Govedarica. Smatra da su zarad izbornih rezultata u Prijedoru, nacionalni, ali i interesi Prijedorčana, stavljeni po strani.

 „Njega ne interesuje koliku štetu RS i njen narod mogu imati kada želi da ostvari svoju ličnu ili partijsku korist. Taj izdajnički gen u njegovoj glavi radi stravičnom brzinom i on ne misli ni na zemlju,  radi ni za narod ni na institucije, ni na bilo šta drugo što čini u svakom pogledu RS“, poručuje Govedarica.

Govedarica poručuje, da ipak nije iznenađen Dodikovim potezom koji je, kako podjeća,  predajom arhivske jasenovačke građe iznevjerio cjelokupni srpski narod.

BN

 

ASHA prodaja vozila