Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je sinoć da se ne može desiti da kapitulira u Briselu i ukazao da stranci kroz priču o evropskom putu BiH hoće da je naprave unitarnom zemljom.

On je najavio i da za tri dana ide u Brisel, te izrazio sumnju u ostvarivost evropskih integracija i primijetio da će se Evropska unija raspasti dok BiH stigne do njenog članstva.

Naveo je da Evropa bez kriterijuma uzima samo struju od Republike Srpske jer joj to nedostaje, a da za svu drugu robu postavlja izuzetno visoke kriterijume.

– Uvale nam “Bolonju” pa nam upropaste naš obrazovni sistem, jer ako je ukinemo, onda oni kažu nema više kredita, podrške, a narod kaže – mi se ne razvijamo, nema investicija. Sve je to povezano – rekao je Dodik.

On je naveo da su mu za prebacivanje obrazovanja na nivo BiH nudili novac za izgradnju nekog puta, ali kao kredit i da im je objasnio da “nije prostitutka” da ga plaćaju za usluge.

 

 

On je potvrdio da su ga iz šest zemalja upozorili da će ga britanska jedinica pristigla u Sarajevo iz Sirije oteti i primijetio da Republika Srpska nikad nije imala više prijatelja nego sad.

Dodik je rekao da nije dao policiji da mu stane pred kuću, jer su njegova najveća odbrana njegove komšije i naveo da živi na imanju na selu.