Milorad Dodik je izjavio da bi dobro bilo da Sarajevo, shvati da na ovim prostorima nema ni razloga ni resursa za bilo kakav ozbiljan sukob.

– Dobro bi bilo da to shvati i Sarajevo, jer to nije rehabilitacija jugoslovenstva, to nije pokušaj ekonomske dominacije Srbije u regionu, nego je riječ o otvaranju slobodnog tržišta, saradnje i jačanja povjerenja i stabilnosti u regionu – izjavio je Dodik.

– Pogotovo ne rat, nego treba da se posvetimo budućnosti, mladima, saradnji i razvoju. Inicijativa “Otvoreni Balkan” veoma je moguća i realna ideja, koju treba zajednički da realizujemo. Dobro bi bilo da to shvati i političko Sarajevo, jer to nije rehabilitacija jugoslovenstva, to nije pokušaj ekonomske dominacije Srbije u regionu, nego je riječ o otvaranju slobodnog tržišta, saradnje i jačanja povjerenja i stabilnosti u regionu.

Na otvaranju “Jahorina biznis foruma” naglasio sam da na ovim prostorima nema ni razloga ni resursa za bilo kakav ozbiljan sukob, pogotovo ne rat, nego da treba da se posvetimo budućnosti, mladima, saradnji i razvoju. Svi smo mi siromašne i slabe zemlje.