Početna BiH Dodik: Rata nema, niti će ga biti

Dodik: Rata nema, niti će ga biti

Nakon sastanka predstavnika Republike Srpske sa ambasadorima evropskih zemalja u Istočnom Sarajevu, Milorad Dodik, član Predsedništva Bosne i Hercegovine kazao je da nema niti će biti rata.

Naglasio je da trenutna situacija nije secesija ni otcepljenje Republike Srpske.

„Danas sam rekao ambasadorima, jer sam čuo neke stvari za koje oni tvrde da nisu prijetnje nego upozorenja, a jedno je da bi RS mogla biti izolovana. Jedno se kladim, a to je da Evropska komisija neće doneti sankcije prema RS niti bilo kojem pojedincu. Da li će to uraditi Nemačka ili neke druge zemlje ne mogu garantovati”, naglasio je Dodik.

Nakon sastanka predstavnika Republike Srpske sa ambasadorima evropskih zemalja u Istočnom Sarajevu, Milorad Dodik, član Predsedništva Bosne i Hercegovine kazao je da nema niti će biti rata, te da će Republika Srpska biti samostalna ako bude sankcija.

Dodik je istakao da smatra da je RS i njeno rukovodstvo uvereno da imaju pravo na ustavnu poziciju.

„Naše akcije nisu razbijanje teritorijalnog integriteta, ali nas niko ne može naterati da prihvatimo visokog predstavnika koji će nama nešto nametati i može se šepuriti koliko hoće ovde i dolaziti iz bilo koje zemlje. Sve što su radili visoki predstavnici je u korist muslimanskog naroda i politike i Hrvati i Srbi ne žele ovakvo kršenje prava i ja sada proglašavam da je kraj i da ćemo to rešiti na sledećoj sednici NSRS”, dodao je.

Poručio je da neće biti rata i da se narod ne treba brinuti.

„Ja sam čovek kojeg je narod izabrao i svi smo jedinstveni. Slušamo u javnom diskursu kako kažu da ne provodimo zaključke, evo to radimo. Mi smo pamet u kontinuitetu koja nije dozvolila da bude prevarena do kraja. Moj najveći uspeh je što nisam dozvolio da se promeni Ustav BiH. Ukoliko EU donese odluku o sankcijama RS, neka zapamte da je to datum samostalnosti Republike Srpske. Neće nama niko pretiti sankcijama. Ja ne pretim otcepljenjem, ne pretim nikome ništa”, poručio je Dodik.

Vijeće za politiku demokratizacije (DPC) se oglasilo i pozvalo EU i NATO na hitnu reakciju.

Također, istakli su da bi EU i NATO trebali preuzeti zračnu kontrolu nad našom zemlju kako bi “Dodikove prijatelje” odvratili od bilo kakve mogućnosti da mu pomognu. Smatraju da bi takav potez promijenio cijeli tok ove priče