Predsjednik RS-a Milorad Dodik danas je ponovo komentirao reakcije Ambasade SAD-a na njegove izjave i poteze, kao i ambasadora SAD-a u BiH Michael Murphya poručujući kako on “i nije tako moćan”.

– Zapišite da će ga do kraja godine SAD-e povući sa mjesta ambasadora, kao što su razvalili sve koji su sudjelovali u projektu BiH – rekao je Dodik.

Upitao je kako Amerika misli da se miješa.

– Da šalje ovdje trupe? Izvolite. Hoćete da stavite pred Vladu – stavite. Da li ćemo mi donositi političke odluke – donosit ćemo. Da li ćete za deset dana imati 50.000 ljudi koji će vam razbijati glave jajima – hoćete imati. Odmah da znate – kazao je Dodik.

Ponovo je govorio o tome kako su “95 posto službenika u Ambasadi SAD-a Bošnjaci”.

– Niko nije lud da uđe u sukob sa Amerikom, ali su prekardašili svaku mjeru. Mogu poslati dron na kuću Milorada Dodika i jedne noći ga srediti. To mogu, to su radili na mnogim mjestima po svijetu. Nisam prestravljen time – kazao je Dodik.

Izjavio je i kako je Murphy “spekulant”.

– Ne čitamo njihova saopćenja. Imate li išta osim prijetnji… Šta ćete, blokirati račune? Svakako nemam ništa u SAD-u, niti račun ni imovine – rekao je danas Dodik.

Faktor