Početna Politika Dodik: Oni koji su mi poklonili ikonu da objasne njeno porijeklo

Dodik: Oni koji su mi poklonili ikonu da objasne njeno porijeklo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, rekao je da će ikonu koju je dobio javno vratiti onima koji su je poklonili, a da su mediji u FBiH napravili konstrukciju na osnovu koje je ambasador Ukrajine zatražio informacije o istoj.

On je istakao da je upitanju porodična ikona, a ne imovina Ukrajine, te da Ukrajina nije ni poslala zahtjev u vezi s njom.

Dodao je da oni koji su mu je poklonili treba da objasne njeno porijeklo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da je lažna afera s ikonom skrenula pažnju sa skandala koji su Džaferović i Komsić napravili skandal odbivši da se sretne sa Sergejom Lavrovom.

Podsjećamo, rusko Ministarstvo inostranih poslova vratilo je ikonu koja je poklonjena Sergeju Lavrovu u BiH, šefu ruske diplomatije, tokom posjete Bosni i Hercegovini, radi pojašnjenja njenog porijekla.

Dodik je tokom današnje konferencije za novinare rekao da RS kao potpisnica Ankesa 10 Dejtonskog sporazuma ne prihvata dolazak novog visokog predstavnika i da ce prije RS biti nezavisna drzava nego što će BiH nametnuti svoje odluke RS.

Naglasio je da je Banjaluka srpski grad i da će tako i ostati, a da je Džo Bajden napravio grešku kada je podržao američku odluku da se uspostavi BiH umjesto da su kreirali tri nezavisne države.

nezavisne.com

ASHA prodaja vozila