Početna Vijesti Dodik o EU sankcijama: Moja politika je približavanje BiH u EU

Dodik o EU sankcijama: Moja politika je približavanje BiH u EU

Predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik rekao je da je zahtjev evropskih parlamentaraca da mu budu uvedene sankcije isti kao i prošle godine, te naveo da ne postoje nikakvi razlozi za konflikt sa EU i da on samo želi da RS bude vidljiva.
“Oni to obnavljaju svake godine. Parlamentarni život treba poštovati svuda, pa i Evropsku uniju koja ima svoje interese. Što se mene lično tiče mislim da nema nijedan razlog za konflikt između mene i EU”, rekao je Dodik večeras novinarima u Istočnom Sarajevu.

On je naglasio da je njegova politika približavanje EU, ali pod uslovom da i RS bude vidljiva na neki način i da tu ne vidi nijedan problem.

“Ako oni žele da to dovedu u pitanje, neka izvole”, poručio je Dodik i dodao da više nema smisla da komentariše parlamentarce.

Predsjedavajući Delegacije Evropskog parlamenta za odnose sa BiH Romeo Franc i stalni izvjestilac Evropskog parlamenta za BiH Paulo Rangel danas su u zajedničkoj izjavi osudili, kako navode, “neustavno obilježavanje Dana RS-a, 9. januara” i pozvali na uvođenje sankcija Dodiku.