Početna Politika Dodik na Mrakovici: Stiže više od 100 mil. evra od MMF-a

Dodik na Mrakovici: Stiže više od 100 mil. evra od MMF-a

Lider SNSD-a i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da od MMF-a Republici Srpskoj treba da stigne više od 100 miliona evra i da to nije kredit, već pripadajući novac Srpskoj na kojeg neće biti plaćene nikakve kamate.

“U svakom slučaju Srpskoj pripada namjanje 100 miliona evra zavisno od koeficijenta i u tom pogledu mi ćemo i dalje nastaviti da konsolidujemo naše račune, prije svega javni račun budžeta”, rekao je Dodik novinarima na Mrakovici.

On je ocijenio da je to dobrodošlo i da će omogućiti da do kraja godine republički budžet bude ispunjen u potpunosti bez ikakvih izazova i problema koji bi se mogli očekivati.

“Ovu godinu završavamo uspješno, a sljedeću planiramo da bude još uspješnija od ove”, istakao je Dodik.

On je dodao da 300 miliona evra, koliko treba da pripadne BiH od MMF-a /iz mehanizma specijalnih prava vučenja za podršku rezervama i likvidnosti/, nije novac MMF-a, već novac koji kroz razne premije dugo godina pripada BiH, odnosno Srpskoj.

On je komentarisao i veliki stranački skup na Mrakovici, koji, kako je prenijela Srna, predstavlja snagu i želju SNSD-a da bude okupljen i saboran u ostvarivanju svojih ciljeva, a cilj je mir.

Dodik je rekao da SNSD neće voditi političke ratove, ali će donijeti političke pobjede, kao što je to bilo i u deset prethodnih izbornih ciklusa.

“SNSD nastavlja svoju politiku, neometani omalovažavanjem od strane drugih, iako ne poričemo da na mikro nivou ima problema”, izjavio je Dodik novinarima na Mrakovici nakon polaganja vijenaca kod spomen-ploče sa imenima poginulih boraca NOVJ i žrtava fašizma.

On je naglasio da je na današnje zborovanje članova SNSD-a organizovanim prevozom došlo od 14.107 ljudi, plus oni koji su došli u vlastitoj režiji, od ukupno 180.000 članova ove partije.

Dodik je rekao da je zahvalan što su oni došli, imajući u vidu da je vrijeme godišnjih odmora. O epidemiološškim mjerama niko nije vodio računa.

On je najavio da će proljeće biti održan sljedeći ovakav skup.

BN

ASHA prodaja vozila