Početna Prijedorski region DODIK: DALIBOR PAVLOVIĆ KANDIDAT SNSD-a ZA GRADONAČELNIKA PRIJEDORA

DODIK: DALIBOR PAVLOVIĆ KANDIDAT SNSD-a ZA GRADONAČELNIKA PRIJEDORA

Dalibor Pavlović, aktuelni šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Prijedora biće kandidat ove stranke za gradonačelnika Prijedora na predstojećim lokalnim izborima. Potvrdio je ovo Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i istakao da je ta partija spremna za izbore.

– Vjerujemo da je Izborna jedinica jedan jedinica u kojoj postoje značajni resursi za jačanje i stabilizaciju SNSD-a i da ćemo veoma pripremljeni izaći na izbore. Mi idemo sa velikim ambicijama, kada je u pitanju kandidat za gradonačelnika Prijedora i to je nama jedna od strateški važnih pozicija, na kojoj ćemo insistirati i okupiti veću koaliciju. Vjerujemo da imamo kapacitet da dobijemo ovo mjesto – uvjeren je Dodik.

On je istakao da je za Srpsku od velikog značaja to što su odblokirana sredstva Međunarodnog monetarnog fonda. Kako kaže, Vlada RS formirala je tri fonda za sanaciju ekonomskih posljedica izazvanih virusom korona.

– Prvi fond je kompenzacioni fond. Drugi fond je garantni fond, koji kreiramo zajedno sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj. Sva sredstva MMF-a idu u kompenzacioni fond i tako će se podmirivati troškovi koje smo imali u vezi pandemije izazvane virusom korona. Treći fond je fond za lokalne zajednice, jer želimo da pomognemo budžetima lokalnih zajednica, kako bi oni mogli da saniraju određenu štetu – istakao je Dodik.

Njegovo mišljenje je da se Poslovnik Narodne skuptine Republike Srpske pod hitno mora mijenjati, jer je to način da se, kako kaže, stane u kraj zloupotrebama jednog od najvažnijih organa Republike Srpske.

– Poslovnik će biti promijenjen. Mislim da je građanima degutantno posmatrati razne zloupotrebe procedura. Mislim da je to pisano za jednu strukturu koja u sebi ima racionalnosti, u političkom smislu, a ne za one koji pokušavaju da koriste Poslovnik kako bi pravili razne vrste performansa. Oni Skupštinu doživljavaju kao neku svoju zabavu, a ne kao najvažniji organ u RS – kategoričan je Dodik.

Komentarišuću ostavku Fahrudina Radončića, ministra bezbjednosti u savjetu ministara BiH, Dodik je istakao da je to obračun u okviru bošnjačke političke elite.

ASHA prodaja vozila