Početna BiH Doček Nove godine širom BiH

Doček Nove godine širom BiH

Tačno u ponoć zajedno sa pjevačicom Nedom Ukraden i pjevačem Petrom Grašom, gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković je otvorio šampanjac i poželio sretnu Novu godinu.

– Sretna Nova godina! Da ste živi i zdravi – poručio je Stanovuković.

Uprkos tome što nije bilo otvorenog dočeka, Sarajevo su tokom dana i večeri preplavili brojni turisti Iako nije bilo otvorenog dočeka na otvorenom u Sarajevu, zbog pogoršane situacije s pandemijom koronavirusa, novogodišnji vatromet nije zaobišao glavni grad Bosne i Hercegovine.

Za vatromet u najluđoj noći pobrinuli su se građani Sarajeva.

Više hiljada Trebinjaca i gostiju iz cijelog regiona u Novu 2022. godinu uvela je Ana Bekuta koncertom za pamćenje na Trgu slobode.

Regionalna muzička zvijezda Nina Badrić pobrinula se za pravi spektakl u Brčkom. Ona je zabavljala je građane, kao i sve posjetitelje ovog grada na otvorenom dočeku nove 2022. godine.

Javni doček Nove godine organizovan je u Zenici, a nekoliko hiljada građana je 2022. godinu dočekalo na otvorenom. Brojne Zeničane zabavljali su Mahir Mulalić i Isak Šabanović, prošlosezonski pobjednik i drugoplasirani učesnik regionalnog šoua “Zvezde granda”.

Više od 10.000 Mostaraca, ali i gostiju iz cijele BiH, kao i iz susjednih zemalja, okupili su se večeras na Šetalištu, gdje je priređen doček Nove godine na otvorenom Sve njih je uz spektakularan vatromet, uvela energična Indira Levak ex Vladić, zaželjevši im zdravlje, sreću i ljubav.

buka