Početna Prijedorski region Dobra saradnja Prijedora i danskog grada Odensa (FOTO)

Dobra saradnja Prijedora i danskog grada Odensa (FOTO)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković organizovao je danas prijem za predstavnika komunalnog preduzeća iz danskog grada Odensa Larsa Hansena što je bila prilika za donacijama koje je ovo preduzeće uručilo prijedorskim ” Komunalnim uslugama”.

 

“Zamolio sam predstavnike preduzeća da pored donacija gradu Prijedoru, ako je moguće, iznađu mogućnost donacija i za naših nekoliko gradova iz ove regije, o čemu će biti razgovora u narednom periodu i već imam obećanja da bi određen broj ovih tehničkih pomagala mogao doći i u naše okolne lokalne zajednice”, rekao je Đaković.
On je podsjetio da je ovo preduzeće iz Danske prijedorskim “Komunalnim uslugama” do sada donirao dva vozila za krupni otpad i oko 1.300 kontejnera zapremine od 600 i od 800 litara.

8897 3 scaled - Dobra saradnja Prijedora i danskog grada Odensa (FOTO)
“Otvorili smo danas i pitanje koje ćemo zajedno sa kolegama iz Danske u pismu namjera ponuditi da grad Prijedor i grad Odenze uspostave bliže, prijateljske odnose i da se ova saradnja digne na viši nivo”, dodao je Đaković.
Šef transporta u komunalnom preduzeću iz Odenzea Lars Hansen potvrdio je da će biti i donacija kontejnera i za druge lokalne zajednice i dodao da se raduje budućoj saradnji.
Direktor “Komunalnih usluga” Prijedor Dujo Milanko rekao je da je sa ovim brojem kontejnera koje su im darovali kolege i Danske bar za tridesetak godina riješeno pitanje posuda za odlaganje smeća.

8897 10 scaled - Dobra saradnja Prijedora i danskog grada Odensa (FOTO)
“Mi smo počeli distribuciju tih kontejnera i od iduće nedjelje je nastavljamo intenzivno. Cilj nam je da u svaku sredinu dođe što više kontejnera”, dodao je Milanko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

prijedorgrad.org

 

cera - Dobra saradnja Prijedora i danskog grada Odensa (FOTO)