Početna Prijedorski region DO SADA PRISTIGLO OKO 130 PRIJAVA O ŠTETAMA OD ZEMLJOTRESA

DO SADA PRISTIGLO OKO 130 PRIJAVA O ŠTETAMA OD ZEMLJOTRESA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komisija za procjenu šteta od zemljotresa na području Grada s radom je počela u ponedjeljak. Na terenu su ljudi iz struke, podijeljeni u tri grupe u kojim su i građevinski inženjeri statičari. Do sada je stiglo oko 130 prijava o štetama, kaže Boško Stojančić, predsjednik Komisije. Osim područja grada članovi Komisije obilaze i seoska područja, a danas su bili na području Brezičana i Jutrogošte.

Najveća šteta do sada je zabilježana na zgradi prijedorske Gimnazije. Riječ je o starijoj konstrukciji na kojoj su posebno vidljiva oštećenja na drugom spratu objekta. Veljko Janjetović, direktor Gimnazije „Sveti Sava“, kaže da je Komisija bila juče. Pregledali su objekat kojeg sad treba sanirati.

Nema učionice na drugom spratu ili da zid nije napukao ili da plafon nije malo urušen. Tako da drugi sprat uopšte nema uslova za nastavu u drugom polugodištu – kaže Janjetović i dodaje da u ovom trenutku ne mogu računati na pet učionica i kabinet koji su na drugom spratu Gimnazije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krov Gimnazije s kojeg su se obrušili dimnjaci popravljen je dan nakon zemljotresa. Janjetović se zahvalio firmi „Unijat M“ koja im je izašla u susret u sanaciji krova. U sanaciji učionica na drugom spratu očekuje pomoć grada i resornog ministarstva koje je upućeno u štete na ovom školskom objektu.

Građani štete mogu prijaviti na broj telefona 121 , direktno preko formulara na info pultu gradske uprave ili onlajn na stranici grada. Prijave šteta od zemljotresa traju do petka 8. januara.

kozarski.com

ASHA prodaja vozila