Početna Prijedorski region DO KRAJA MJESECA PREDLOŽITI KANDIDATE ZA DODJELU NAGRADA I PRIZNANJA

DO KRAJA MJESECA PREDLOŽITI KANDIDATE ZA DODJELU NAGRADA I PRIZNANJA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad Prijedor objavio je danas javni poziv za dostavljanje prijedloga za dodjelu nagrada i priznanja povodom 16. maja, Dana grada. Poziv je upućen svim zainteresovanim pojedincima sa prebivalištem na području grada Prijedora, pravnim licima, javnim ustanovama, udruženjima građana i političkim strankama, prijavljenima na području Prijedora, kao i Skupštini grada i gradonačelniku.

Odlukom o nagradama i priznanjima grada Prijedora ustanovljene su Plaketa grada, Povelja počasnog građanina i Nagrada grada.

Plaketa grada je najviše javno priznanje, a dodjeljuje se fizičkim i pravnim licima za izuzetne rezultate u području privrede, nauke, kulture i tehničke kulture, zdravstva i socijalne zaštite, vaspitanja i obrazovanja, sporta, zaštite životne sredine, turizma, te drugih javnih djelatnosti, zapošljavanja mladih i nadarenih kadrova, pružanja solidarne i humanitarne pomoći oboljelima i slično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počasnim građaninom može biti proglašeno fizičko lice, državljanin Republike Srpske, BiH ili strani državljanin koji je radom i djelovanjem dao značajan doprinos napretku i širenju ugleda grada.

Nagrada grada dodjeljuje se fizičkom licu, grupi građana i udruženjima za posebno vrijedne rezultate koji doprinose razvoju grada u raznim područjima stvaralaštva. Predlagači uz prijavu moraju podnijeti dokaz ili detaljno obrazloženje kojim potvrđuju ispunjenje uslova potrebnih za dodjelu određenog priznanja na osnovu Odluke o nagradama i priznanjima.

Javni poziv objavljen je na veb-stranici Gradske uprave www.prijedorgrad.org, a prijedloge treba dostaviti Skupštini grada sa naznakom “Komisiji za nagrade i priznanja”.

SRNA

ASHA prodaja vozila