Početna Prijedorski region Do kraja marta predložiti kandidate za dodjelu nagrada i priznanja

Do kraja marta predložiti kandidate za dodjelu nagrada i priznanja

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Grad Prijedor objavio je danas javni poziv za dostavljanje prijedloga za dodjelu nagrada i priznanja povodom 16. maja, Dana grada.

Poziv je upućen svim zainteresovanim pojedincima sa prebivalištem na području Prijedora, pravnim licima, javnim ustanovama, udruženjima građana i političkim strankama, prijavljenima na području grada, kao i Skupštini grada i gradonačelniku.

Odlukom o nagradama i priznanjima grada Prijedora ustanovljene su Plaketa grada, Povelja počasnog građanina i Nagrada grada.

Plaketa grada je najviše javno priznanje, a dodjeljuje se fizičkim i pravnim licima za izuzetne rezultate na području privrede, nauke, kulture i tehničke kulture, zdravstva i socijalne zaštite, vaspitanja i obrazovanja, sporta, zaštite životne sredine, turizma, te drugih javnih djelatnosti, zapošljavanja mladih i nadarenih kadrova, pružanja solidarne i humanitarne pomoći oboljelima i slično.

Počasnim građaninom Prijedora može biti proglašeno fizičko lice, državljanin Republike Srpske, BiH ili strani državljanin koji je svojim radom i djelovanjem dao značajan doprinos napretku i širenju ugleda grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagrada grada dodjeljuje se fizičkom licu, grupi građana i udruženjima za posebno vrijedne rezultate koji doprinose razvoju grada u raznim područjima stvaralaštva.

Predlagači uz prijavu moraju podnijeti dokaz ili detaljno obrazloženje kojim potvrđuju ispunjenje uslova potrebnih za dodjelu određenog priznanja na osnovu Odluke o nagradama i priznanjima grada Prijedora.

Javni poziv objavljen je na veb stranici Gradske uprave www.prijedorgrad.org, a prijedloge treba dostaviti Skupštini grada Prijedora sa naznakom “Komisiji za nagrade i priznanja”.

ASHA prodaja vozila