Početna BiH Do kraja marta finansiranje zdravstvenih usluga za sve građane RS

Do kraja marta finansiranje zdravstvenih usluga za sve građane RS

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske do 31. marta će finansirati zdravstvene usluge u javnim zdrastvenim ustanovama za sve građane, bez obzira na to da li su osigurani.

 

Fond je ovu odluku donio u skladu sa donesenim mjerama Vlade Republike Srpske s ciljem prevencije i sprečavanja širenja virusa korona, saopšteno je iz Fonda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

“To znači da građani mogu odlaziti na preglede u javne zdravstvene ustanove, a da pri tome ne moraju imati ovjerenu zdravstvenu knjižicu”, navodi se u saopštenju.

 

Fond je zbog mjere predostrožnosti, kao i zbog aktuelne epidemiološke situacije odlučio da privremeno obustavi rad u šalter salama da se ne bi stvarale gužve zbog čekanja na ovjeru knjižica.

 

Fond je već pripremio uputstvo za domove zdravlja i bolnice u kojem je jasno naznačeno da do 31. marta od građana ne traže ovjerene zdravstvene knjižice i da se zdravstvene usluge, koje će finansirati Fond, pružaju za sve građane /osigurane i neosigurane/.

 

“To se odnosi i na građane koji su ranije po osnovu nezaposlenosti bili prijavljeni na zdravstveno osiguranje, a još nisu regulisali svoj status”, navodi se u saopštenju.

 

Iz Fonda napominju da će ova privremena mjera trajati do kraja marta, a da će Fond i dalje pratiti epidemiološke smjernice i uputstva nadležnih, te donositi mjere predostrožnosti.

 

Iz Fonda apeluju na sve građane da bez prijeke potrebe ne dolaze u poslovnice Fonda i da sačekaju sa predajom dokumentacije koja nije hitna, poput zahtjeva za refundaciju i slično, da bi se izbjegle gužve i veći broj okupljanja ljudi na jednom mjestu.

 

“Fond na ovaj način nastoji da prati aktuelnu epidemiološku situaciju i da sa svoje strane učini sve na jačanju preventivnih mjera i suzbijanja širenja virusnih infekcija”, dodaje se u saopštenju.

 

Iz Fonda su napomenuli da sve informacije koje se tiču prava iz zdravstvenog osiguranja građani mogu dobiti posredstvom telefona, kao i od zaštitnika prava Fonda koji postoje u svim poslovnicama.

 

Imena i prezimena zaštitnika prava sa brojevima telefona jasno su naznačena na internet stranici Fonda, a građani mogu da se obrate i na mejl zastitnik.prava@zdravstvo-srpske.org

Srna

ASHA prodaja vozila